1 kilo süt
9 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı tozşeker
1,5 yemek kaşığı kakao
süslemek için
çikolata sosu
tuzsuz yer fıstığı
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp fokurdayıncaya kadar ocakta pişirin. Sıcakken kalıplara dökün. 1-2 saat dinlendirin. Kalıplardan ters çıkarıp çikolata ve fıstıklar süsleyin.
İrmik tatlısını çok severim, kakaolusunu hiç denemedim ama seninki harika görünüyor:).
YanıtlaSilEllerine sağlık Tazenanecim.
Sevgiler...
aslı
kakaolu hıc denemedım.ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilirmik tatlısını hiç böyle yememiştim.sana güvenüyor ve bu tatlıyı yapacacağım.sevgiler
YanıtlaSilWouuww süper bir tada benziyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok severim bu tatlıyı ellerine sağlık canım deneyeceğim.buradan nefis gözüküyor sunumda güzel olmuş.sevgiler..
YanıtlaSilirmik tatlısını çok severim ama hiç kakolu denemiştim ellerine sağlık canım en kısa zamanda deneyeceğim):
YanıtlaSilmutlu hafta sonları
Tadını çok merak ettim.Denemek isterim arkadaşım.
YanıtlaSilHayırlı bir hafta sonu seninle olsun.
Sana sevgilerimi yolluyorum.
canım ellerine sağlık... bişey sorucam kalıplara derken küçük nasıl kalıplar onu anlamadım yarın misafirim gelcekte yapayım :)))
YanıtlaSilellerinesağlık canım bu aralar tatlı krizleriyle dolu günler geçiriyorum bu tarif benim için iyi oldu
YanıtlaSilgörünce tarifi hemen aldım zaten canım tatlı istiyordu harika gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilirmik tatalısını severim hele şu antep usulu peynirle olan bir irmik tatalıları var.
YanıtlaSilsağolun varolun.