Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 avuç badem2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinçleri sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bademleri kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp mutfak bezine sarın. Biraz bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Tereyağı ve sıvıyağı tencerede kızdırın. Bademleri ekleyip biraz kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri katın. Tuzunu ekleyin. Bir iki kez daha çevirin. Sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.
annem hem kuş üzümlü hem çam fıstıklı çok güzel pilavlar yapar.ama bademli hiç yemedim.elinize sağlık
YanıtlaSilbademlerimi yemekten pilava katmaya sıra gelmiyor:))
YanıtlaSildeniycem inşallah.
ellerine sağlık canım..
selam
YanıtlaSilHayırlı günler çok güzel sunumu nefis olmuş eline sağlık sevgilerimle http://seheryeli8.blogcu.com
Bayılırım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilelinize sağlık..........badem kavrulmuş (çerezbadem) mu yoksa tuzsuz badem mi olacak
YanıtlaSilHer ikiside olabilir, iki türlü bademlede denedik. İkisinde de lezzetli oldu.
YanıtlaSil