10 Haziran 2009 Çarşamba

BADEMLİ PİLAV



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 avuç badem
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinçleri sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bademleri kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp mutfak bezine sarın. Biraz bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Tereyağı ve sıvıyağı tencerede kızdırın. Bademleri ekleyip biraz kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri katın. Tuzunu ekleyin. Bir iki kez daha çevirin. Sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.

6 yorum:

  1. annem hem kuş üzümlü hem çam fıstıklı çok güzel pilavlar yapar.ama bademli hiç yemedim.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bademlerimi yemekten pilava katmaya sıra gelmiyor:))
    deniycem inşallah.

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. selam
    Hayırlı günler çok güzel sunumu nefis olmuş eline sağlık sevgilerimle http://seheryeli8.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık..........badem kavrulmuş (çerezbadem) mu yoksa tuzsuz badem mi olacak

    YanıtlaSil
  6. Her ikiside olabilir, iki türlü bademlede denedik. İkisinde de lezzetli oldu.

    YanıtlaSil