150 gr yumuşak margarin
1 tane yumurta(akı üzeri için)
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
alabildiği kadar un
üzeri için
ay çekirdeği
Yapılışı
İyice yumuşamış margarine diğer malzemeleride katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru streç film arasında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerine yumurta akı sürüp, çekirdeğe batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
oooo, bayıldım.. zaten çekirdeği çok severim, bu hali beni fena halde cezbetti:)
YanıtlaSilsevgiler
yine değişik bir tarif çok güzel görünüyor.ellerine sağlık...
YanıtlaSilçekirdekli tarifleri çok beğeniyorum ancak çekirdek içi bulamıyorum.ellerinize sağlık çok hoş
YanıtlaSilBindeyada A101 bbulabilirsiniz küçük paketler halinde satiliyo 1 lira
Silamanın ilk kez duydum tadı nasıl acaba bayılırım çekirdeğe denemekl lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili Taze Nane yine farklı bir tatla karşımızdasınız. Ekmeğini tükettim ancak bunu uygulamadım. Arşivime aldım canım. Ellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilGüzellikler sizinle olsun sevgiyle kalın...
eline sağlık canım har,ika görünüyor.sağlıkla kal..
YanıtlaSil