17 Nisan 2010 Cumartesi

TOMBAK KURABİYE



Malzemeler
3 tane yumurta(sarının biri üzeri için)
150 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
yarım limon suyu
2 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı dolmalık üzüm
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
alabildiği kadar un
Yapılışı
Limon suyunun içine 2 çay kaşığı karbonatı atıp karıştırın. Fındık hariç, bütün malzemeleri bir kaba alıp baklava hamuru gibi yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamura fındığı ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Biraz kalınca rulo yapıp iri iri ve verev şeklinde dilimleyin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder