12 Nisan 2010 Pazartesi

YUFKA TAVASI (OF MAKARNASI)



 Malzemeler
3 tane yufka
1 çay bardağı süt
sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
Yapılışı
1 yufkayı rulo yapıp ince ince kıyın. (erişte keser gibi). Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Yufkaları süt ile ıslatın. Yarısını yağlanmış teflon tavaya yayın. İç malzemeden koyup, diğer yufkaları üzerine kapatın. Tava kapağıyla üzerine bastırın. Arkalı önlü pişirin. Tereyağı kızdırıp üzerine döküp servis yapın.

12 yorum:

  1. yufkaları kıymak güzel bir fikir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. çok değişik ve güzel olmuş.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir fikir, harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir fikir.Ellerine sağlık güzel olmuş....

    YanıtlaSil
  6. güzel fikir ellerin dert görmesin selametle

    YanıtlaSil
  7. Bunu denemek lazim,lezzetli oldugu
    her halinden belli.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  8. Cok lezzetlı olmalı canım
    afıyet olsun
    Sevgıler

    YanıtlaSil
  9. çok değişiiiik eline sağlık canım farklı bir börek olmuış denemek lazım çiğ kalma ihtimali de yok güzel fikir sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım süper görünüyor,Ellerine sağlık,hemen denemek istiyorum,sevgielerrrrr...

    YanıtlaSil
  12. çok pratik bir tarif her an denenebilir..Teşekkürler.

    YanıtlaSil