1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı sirke
1 tane kesme şeker
4-5 tane acı biber
1 kafa sarımsak
Yapılışı
Çeri domatesleri yıkayıp kavanoza veya plastik bidona koyun. Turşuyu yapacağınız kabın alacağı miktar kadar suyla tuzu karıştırıp eritin. İçine sirke ve kesme şekeri ilave edin. Domateslerin üzerine dökün. Sarımsakları soyup dilimleyin. Domateslerin üzerine sarımsakları ve acı biberleri ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Serin ve güneş almayan yerde saklayın. 1-2 ay sonra kullanabilirsiniz.
Çeri domatesleri biz kendi bahçemizden topladık. Çeri domatesler kızarmadan hemen toplayınca çok lezzetli bir turşu oldu.
Supermis valla bahce domatesi. Bana da acik gonderirmisin.
YanıtlaSilellerine sağlıl arkadaşım çok iştah açıcı görünüyor,sevgiler...
YanıtlaSilMinik minik ne de güzel bir görüntü..
YanıtlaSilAfiyetler olsun bereketi ile..
cok istah acici olmuslar
YanıtlaSilellerine saglik canim
Tursu gorunce agzimin ici boyle otomatikmen sulaniyor garip bir sekilde:)yine oldu aynisi..
YanıtlaSilbayilirim domates tursusuna eline saglik
YanıtlaSil