14 Ekim 2010 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ



Malzemeler
yarım su bardağı süt
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaşmaya
2 su bardağı pudra şekeri
4 tane yumurta
8,5 su bardağı un
250 gr yumuşak margarin
1 çorba kaşığı mahlep
file fındık
Yapılışı
Ilık süte yaşmayayı ekleyip eritin. Eriyen mayaya 2 su bardağı un koyup karıştırın. Sıcak bir yerde 10 dakika dinlendirin. Pudra şekeri ve yumurtayı çırpın. Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. Sıcak bir yerde hamuru yarım saat bekletin. Hamurdan istediğiniz miktarda parçalar koparıp saç örgüsü şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün. File fındık serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

9 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz görünüyor çokta severim ellerinize sağlık...
    Sevgiler
    Aylin....

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Süper güzel,Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Merhaba;öncelikle nasılsın diyeyim,sonrada paskalya çöreği çok hoş olmuş,ellerine sağlık...sevgimle öptüm....

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ TAZE NANE, BİR KERE DENEMİŞTİM ANCAK BAŞARILI OLMADINDAN BİR DAHA YAPMADIM SİZDEN TARİFİ ALDIM
    TEKRAR DENEYECEĞİM ÇOK SEVDİĞİM BİR ÇÖREK ELLERİNZE EMEĞİNİZE SAĞLIK SEVGİYLE KALIN....

    YanıtlaSil
  7. AFIYET OLSUN NEFIS OLUS
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor. Bu çörekle pek aram yok ama bakınca iştahım açıldı.

    Sevgiler
    Canan

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.bi sorum olacak .hamuruna kaç adet yumurta koydunuz acaba .

    YanıtlaSil