Malzemeler
500 gr bakla1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
dereotu
Yapılışı
Baklaları ince ince doğrayıp erittiğiniz tereyağında 5 dakika kavurun. 1 litre kadar su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu karıştırıp pürüzsüz bir kıvama getirin. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe katıp yoğurdu ılıtın. Çorbaya katıp kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ve ince kıyılmış dereotunu katın.
ELLERİNE SAĞLIK MÜNEVVERCİM BAKLANIN ÇORBASINI İLK KEZ KUYUYORUM BEN EMİNİM ÇOK LEZİZ OLMUŞTUR..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE CANIM...
Çok severim ellerine sağlık.
YanıtlaSil