Malzemeler
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
3 çorba kaşığı margarin (oda ısısında)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane kabartma tozu
üzeri için
bütün fındık
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. İsterseniz çok az un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer fındık batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Mis gibi damla sakızı kokar ne güzel.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgilerimle;
tepedeki fındıklarda önce beni ye diyor:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
denemek lazım ben böyle pofur pofur kabarmış pastane boğaçası istiyorum nasıl olcek
YanıtlaSilSevgili Münevver,
YanıtlaSilbu kurabiyelerin tadını merak ettim,damla sakızı sever birisi olarak denemeye değer diye düşünüyorum,eline sağlık,sevgiler...
mis gibi bir kokusu vardır o kurabişlerin ellerine sağlık
YanıtlaSilMİS GİBİ KOKUYORDUR BU HARİKA KURABİYELER ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..