Malzemeler
1 bağ pazı
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Pazıları kendi buharında haşlayın. Bulguru sıcak suda ıslatıp şişmesini bekleyin. Şişen bulgura, unu, yumurtayı, salçayı, tuzu ve baharatını ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapın. Kaynamış tuzlu suda haşlayıp süzün. Sarımsağı ezin. Pazılara sarımsağı, tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Servis tabağına yayın. Köfteleri eritilmiş tereyağında 1-2 dakika soteleyip, cacığın üzerine yayın.
Bulgurlu tariflerin hastasıyım zaten.Çok güzelgörünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
bu köfteler kızartılarak pişiyor mu? biz hep haşlarız.
YanıtlaSilve bu şekilde ben hiç yemedim. elinize sağlık. bu şekliyle de deneyeceğim.
Bizde haşlıyoruz sonra 1-2 dakika tereyağında soteliyoruz daha lezzetli oluyor.
YanıtlaSilçok istah açici olmus ellerine saglik
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor canım. Alttaki cacıkda olaya bi hareket katmış. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilbayıldım görüntü süper ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil