8 Haziran 2011 Çarşamba

GÜL ŞERBETİ


Malzemeler
125 gr kokulu ısparta gülü
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 tane limon
Yapılışı
Gül yapraklarını bir kaba alın. Limon suyunu üzerine döküp elinizle ezin. Ezilen yaprakları yarım saat kadar dinlendirin. Toz şekeri ve suyu kaynatın. Soğuyan şerbeti güllerin üzerine dökün. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün tülbentten süzüp sürahiye alıp servis yapın.

10 yorum:

  1. Okurken kolay gibi geliyor ama zahmetli bence. Ama görünüşü nefis. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. nefis bir şey olmuş ellerıne saglık:))))))))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor.Ellerinize Sağlık.Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. ay sunumuda harıka olmus emınım tadıda harıkadır ellerıne saglık:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık buz gibi bu havalarda süper olur herhalde.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. İçinde yapraklarla ne güzel durmuş.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. ohhh missler gibi ellerine sağlık reçellik kokulu gül yok diğerlerinden epeyce var onlarla denesmmi ne dersin

    YanıtlaSil
  8. Melisa diğer gülle nasıl olur bilemiyorum ama pek güzel olmayabilir gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  9. ozaman ben senin güllerden istiyorummm:)

    YanıtlaSil
  10. Melısacım cok olsa seve seve yollardım, onceden coktu ama yıllar gectıkte zamanla azaldı. Sımdı yok olmasın dıye ugrasıyoruz.

    YanıtlaSil