2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1/2 limon suyu
tuz
süslemek için
turşu
limon
toz biber
Yapılışı
Nohutu robotta ezip püre haline getirin. Sarımsağı ezin. Tüm malzemeleri karıştırıp macun kıvamına getirin. Gerekirse nohutu haşladığınız sudan biraz ekleyip kıvamını bağlayın. Servis tabağına alıp arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
Ellerinize sağlık, hem humus çok güzel olmuş hem de kanaviçe :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Nohutlu şeyleri çok severim..
YanıtlaSileline sağlık şekerim.. blog tanımındaki işleme gerçekmi? benimde hayalimde böyle işlenmiş bir blog tanım resmi var! ama daha başaramadım taslağı hazır ipleri aldım ama bir türlü yapamadım şimdi seninkini görünce çok özendim doğrusu
YanıtlaSilama biz bunun üzerine zeytin yağı koyarız
YanıtlaSilolmadı terayağı eritir koyarız
maydonoz koyarız
domates koyarız
koyarız da koyarız
sonra da ekmeği bandır bandır yer doyamayız :)
Merhaba sevgili taze nane:)) humuş çok gördüğüm fakat hiç yemediğim ve tatmasının bir lezzet.ama çok lezzetli gorunuyo..sayenizde deneyeceğim bu tarifi.ellerinize saglik.bloğunuzu çok beğendim.bu arada bend e beklerim bloğuma sevgiyle kalın aymuca:))
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK...HUMUS VAZGEÇİLMEZİM BİR HATAYLI OLARAK...
YanıtlaSilçok sevdiğim bir mezedir ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilNilgün hep güzel bir blog baslıgım olsun istiyordum ama boyle resimli internetten indirme seyler istemiyordum. Kendim islemeye karar verdim seccadelik etamine begendigim bir resmi kendime gore uyarlayıp biraz degistirip isledım.
YanıtlaSilayy canım benim benimde isteğim buydu ve hayalimde valla çok güzel olmuş... ellerine sağlık harikasınnnnnnnnnnnnnnnnn umarım banada en kısa zamanda kısmet olur :))
YanıtlaSil