Malzemeler
1 su bardağı erişte
2 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
6 su bardağı et suyu
tuz
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Havucu, patatesi ve kabağı küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri kavurun, unu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Et suyunu ve tuzu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynayan çorbaya erişteleri ekleyip pişirin. Limon suyunu ve yumurta sarısını çırpın, çorbadan aldığınız suyla ılıştırın. Çorbaya katıp 1-2 taşım daha pişirin.
mmm.. tam diloşumun ağzına layık.. ellerine sağlık.
YanıtlaSilBol vitaminli bir çorba ellerine sağlık canım.Sevgiler;
YanıtlaSilErişteyi çok severim ancak,çorbada kullanmadım şimdiye kadar..
YanıtlaSilFakat anneannem erişte hamurundan minik şehriye gibi hamur yapar onunla yaparız çorbalarımızı,aslında aynı şey fakat görüntüsü farklı :)
Onu da hep klasik bir şekilde yaparım :)
Erişte ve sebzeyi harmanlamak çok sağlıklı ve nefis bir fikir..
Ellerine sağlık canım..
Şifa olsun inşAllah..
icind e sebz eolan corbaalri o kadar cok severim ki.Ellerine saglik kisin yaklasmasiyla sofralarda corbalar yerlerini alicak yavas yavas.
YanıtlaSilaslında bu çorba tam kızıma gore,ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilHiiim mis gibi corba olmus ellerine saglik canim,
YanıtlaSilsevgiler....
nanem,
YanıtlaSilbayıldım çorbana...
ilk fırsatta yapsamda kulaklarını çınlatsam..
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilellerine sağlık..şifa deposu olmuş..sevgiler..
YanıtlaSil