Malzemeler
6 adet patates
500 gr kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
kızartmak için
sıvıyağ
üzeri için
kiraz domates
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Bol sıvıyağda kızartın. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatını katın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin. Patateslerin yarısını fırın kabına dizin. Kıymalı harcı yayın. Üzerine kalan patatesleri dizin. Üzerine 2'ye böldüğünüz domatesleri dizin. Salçayı 1 su bardağı suda ezip üzerine dökün. Kızgın fıında 10-15 dakika pişirin.
tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilellerıne sağlık canım güzel bir yemek
YanıtlaSilPatates yemeklerin içinde en çok sevdiğim yemektir nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık. bizde de çok sevilir.
YanıtlaSilharika bir gorunum, ellerine saglik sekercim
YanıtlaSilPek severim patatesi,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilyemee mi baksammm,kaneviçenize mii şaşırdım kaldım:)
YanıtlaSilellerinize sağlık...
bende miminiz vardı:)
sevgilerimle...
ELLERİNİZE SAĞLIK,TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSil