20 Eylül 2011 Salı

PATATES OTURTMASI



Malzemeler
6 adet patates
500 gr kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
kızartmak için
sıvıyağ
üzeri için
kiraz domates
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Bol sıvıyağda kızartın. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatını katın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin. Patateslerin yarısını fırın kabına dizin. Kıymalı harcı yayın. Üzerine kalan patatesleri dizin. Üzerine 2'ye böldüğünüz domatesleri dizin. Salçayı 1 su bardağı suda ezip üzerine dökün. Kızgın fıında 10-15 dakika pişirin.

9 yorum:

  1. tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım güzel bir yemek

    YanıtlaSil
  3. Patates yemeklerin içinde en çok sevdiğim yemektir nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık. bizde de çok sevilir.

    YanıtlaSil
  6. harika bir gorunum, ellerine saglik sekercim

    YanıtlaSil
  7. Pek severim patatesi,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. yemee mi baksammm,kaneviçenize mii şaşırdım kaldım:)
    ellerinize sağlık...
    bende miminiz vardı:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNİZE SAĞLIK,TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil