16 Eylül 2011 Cuma

PEYNİRLİ BÖREKCİK



Malzemeler
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
içi için
1 çorba kasesi peynir
1/2 demet maydanoz
ayrıca
250 gr tereyağ
açmak için
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 8 parçaya ayırın. Servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağ gezdirip 4'erli 2 grup yapın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Uzun şeritler kesin. Peynirli harçtan koyup rulo sarın. Kendi ekseninde sarıp 2'li rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.

5 yorum:

  1. Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
    lık börekler süper sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. offf yaa bayılıyorum bu açılarak yapılan böreklere. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. el acmasi borekelrin lezzeti bir baska oluyor deyilmi arkadasim
    Sevgiler canim
    Sefa

    YanıtlaSil
  4. simdi olsa kahvaltiya yesem...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil