Malzemeler
Hamuru için
Hamuru için
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
içi için
yarım kilo rendelenmiş kabak
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Un,su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 parçaya ayırın. Nemli bir bez altında 20 dakika dinlendirin. Hamurları oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kabak,şeker ve sıvıyağ gezdirin. Hamurlar ve iç malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. En üzerine kalan hamuru açıp kenarlarına doğru kapatın. Kalan sıvıyağı üzerine döküp kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
hmmm - tam öglen vakti, karnim acikti! Hele bu böregi simdi göndümya... bayilirimmmm, annem balkabakli kol böregi yapar...
YanıtlaSilEllerine saglik, harika görünüyor... öpüldün ;)
balkabaklı börek nefis görünüyor..ellerine saglık canım..bende tatlısı sende böregi:)))sevgiler.
YanıtlaSiltamda açıkmışken muhteşem görünüyor. ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilhiç denemedim ama görünce bir canımçekti ...sevgiyle kal ..
YanıtlaSilellerine sağlık canım hiç denemediğim hatta yemediğim bir tarif ama görünce sanki canım çekti ilk fırstta denicem inş.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilAçma hamurla kabaklı börek! İnsan daha ne ister yahu:)
YanıtlaSilNefis ötesi görünüyor,ellerine sağlık canım..
Sevgiler:)
Ben yokken neler neler yapmışsın gene. Ellerine sağlık hepside birbirinden harika. Bal kabağının çorbasını denemiştim bende ama hiç beğenmedik. Böreği eminim güzeldir. Hele hamuru elde açılmışsa. Tekrar ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilRahmetli babaannem de bu kabakli böreklerden yapardi ve ben cok severdim. Harika görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilKIZILCIKSURUBU
süpermiş Naneciğim.çok güzel görünüyor.böreğini bilmiyordum.ellerine sağlık.annem burmalı tatlısına koyar kabak, ballı ya da balsız tüketilir.o da çok güzel oluyor.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım eline sağlık ...Çok sevdiğim bir börek çeşitidir ama hiç denemedim.Yazdığın tariften denemeyi düşünüyorum.Teşekkürler
YanıtlaSilSevgiler
ŞANSLI
nefis gözüküyo insan hiç yakıştıramıyo börek şeklinde kabak ma denemek lazım .sevgiler
YanıtlaSilay bende çok severim balkabaklı börekkkkkkkkkkkk eline sağlık
YanıtlaSilÇanakkale Savaşlar'ında savaşıp, bir kolu ile bir ayağını kaybeden Fransız Generali Bridges, yurduna döndükten sonra anlattığı bir savaş hatırasında şöyle diyor:
YanıtlaSildevamını okursun..
hiç yapmadım değişik ve güzel
YanıtlaSilellerine sağlık cnm
ben de hiç denemedim ama çok güzel görünüyor canım...eline sağlık.sevgiler ve güzel günler arkadaşıma..
YanıtlaSiloff ya yemede yaninda yat ellerine saglik.
YanıtlaSilhiç denemedim ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık.süper görünüyor..
YanıtlaSilnanem nefis nefissss görünüyor,
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık
öpüyorum
HIMM BU SIRA HEP BU BÖREK YAPILIYOR TADI NASIL ARKADAŞIM HİÇ YEMEDİM ACAYİP MERAK ETTİM BAK ŞİMDİ
YanıtlaSilHABER VER BANA OLURMU TADI NASIL
ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER
SEVİL
böregini yemedim ama pide ve tatlı çeşitlerine bayılırım ellerine salık.görüntü harika
YanıtlaSilTesekürler.
YanıtlaSilKabakli böregi annanem yapardi sekerli sekerli bayilirdik yemeye.
Sizinkide harika görünüyor.
Ellerinize saglik.
Sevgiler.
Enfes görünüyor börek,hem de el açması..
YanıtlaSilAsla hayır diyemem:)
Ellerine sağlık canım..
Görüntüsü harika,tadi zaten nefis olmustur eline saglik
YanıtlaSilsicacik sevgiler
öncelikle tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.bu özel günler onların fedakarlıklarını,vatan için yaptıklarını bir kere daha hatırlatıyor bize...
YanıtlaSilellerine sağlık canım,kayınvalidem de yaparmış balkabaklı börek ama daha yiyemedim çok merak ediyorum açıkçası iyi ki tarifini vermişsin kendim yaparım artık.
sevgileeer...
slm canım,hiç denemedim ama lezzeti mutlaka çok güzeldir.ellerine sağlık.kekcafe
YanıtlaSileline sağlık canım şahane bir börek ben hiç yapmadım ama tarifi aldım pratik de mutlaka denemek istiyorum daha önce bir benzerini burada yaşayan buharalı bir arkadaşımın evinde yemiştim lezzetliydi eminim buda nefistir teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilçok güzel görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsEVGİLİ LEZZET, BU BÖREK BİZİM YÖREMİZİN BÖREĞİDİR.MEMLEKETİNZ NERESİAYNI ZAMANDA ÇOK SEVDİĞİMBÖREKLERDEN BİR TANESİDİR ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilBEN BUNAA BAYILIRIMMMMMM NANEMM BU BANA YAPILIRMII ELLERİNE SAĞLIK NE OLURR BİR DİLİMİNİ KARGO YAP DİYECEM AMA MUHAKKAK KALMAMIŞTIR SEVGİLER
YanıtlaSilAaa balkabaklı böreği komşumuz yapmıştı geçen gün,çok beğenmiştik.Tarifini isteyecektik.Şaşırdım karşıma çıkınca,sevindim.Teşekkürler paylaşımınız için..
YanıtlaSilOfff nasılda güzel gözüküyor. Bu saatte canım çekti valla..
YanıtlaSilBALKABAKLI BÖREĞİ BALKABAKLI GÖZLEMİYİ ÇOK AMA ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSililginç geldi .bana ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik ve ilginç geldi, resim de süper afiyetler olsun sevgilerle:)
YanıtlaSilcanım duygulu şiirin için çok teşekkür ederim.bu börek gerçekten harika görünüyor.tadını çoookkkmerak ettim ellerine sağlık.böyle değişikliklere bayılırım ben.ve denicemide işaretledim:))sevgilerimle..
YanıtlaSilTek kelime ile harika gorunuyor. Ben bal kebabgini cok degil bundan 5 sene once yemezdim. Birgun annem, elde acilmis yufka ile sac uzerinde balkabagi boregi yapmisti ve o gunden beri cok severim. COk guzel gorunuyor. Ellerinize saglik. Bu arada cop kebabi tarifi bakiyorum ama bulamadim bir turlu:)
YanıtlaSilbal kabağına börekte hiç denemedim.nefis görünüyor.pastada harika,eminim börektede çok lezizdir.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNe güzel incecik bir hamur açmışsın. Ah ben de becersem bu işi...
YanıtlaSileline sağlık canım enfes görünüyor .. afiyet şeker olsun
YanıtlaSilsevgiler öptüüm
Balkabağını çok severim, böreğini de çok duydum ama tatma fırsatım olmadı. Nefis görünüyor, el açması daha bir lezzetli olmuştur, ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
Hiç yemedim balkabaklı börek ama eminim harikadır!Ellerine sağlık!
YanıtlaSilTaze nanecim byılırım balkabaklı el açması böreğe.Göçmen komşumuz vardı o yapardı.Hala doya doya yemiş değilim ve şu ara diyetteyimm:))Canım çok çekti valla .Diyetten çıkınca yaza yapsamda yesem:))
YanıtlaSilBalkabağının sadece tatlısını bilirdim taki begüme çorbasınıda yapabileceğimi öğrenene kadar :) Bu tarifte denenmeli,ellerine sağlık, bu arada sitemi ziyarete gelmişsin yine beklerim.
YanıtlaSilSevgiler.
hiç yemediğim değişik bir börek çeşidi en kısa zamanda denemek kaydıyla ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBu böreğin tadı müthiş oluyor,resimden de anlaşılıyor harika olmuş,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilYa bu bizim göçmenlerin ''macırların'' yaptığı annemin değişiyle ''kabak bidesi'' alt üst iki yufkadan yapılır ve ocakta su böreği gibi pişirilir.Ben hiç yiyemedim ama kızım annemin bu kabak bidesine bayılır.Teşekkürler TAZE NANE :)
YanıtlaSil