5 Mart 2009 Perşembe

LAHANA TURŞUSU




Malzemeler
1 orta boy beyaz lahana
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı kaya tuzu
4-5 tane havuç
4-5 tane yeşil domates
5-6 tane yeşil ve kırmızı biber
1 kafa sarımsak
Yapılışı
Lahanayı irili ufaklı doğrayın. Yıkayıp süzdürün. Sarımsakları ince ince kıyın. Domatesleri dörde bölün. Kırmızı biberleri iri doğrayın. Havuçları uzun dilimler halinde doğrayın. Yeşil biberi bütün kullanabilirsiniz. Lahanayı, havucu, domatesi, biberleri ve sarımsakları kat kat kaba dizin. Tuzu bir kapta 1 bardak suyla eritin. Sirkeyide tuza katıp karıştırın. Lahananın üzerine sirkeli tuzu dökün. Turşu kabını ağzına kadar suyla doldurun. Üzerine bir ağırlık koyun. Kapağını sıkıca kapatın. 1 ay kadar güneş almayan bir yerde bekletin. Daha sonra yemeye hazır hale gelir. Tuz miktarını istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.



10 yorum:

  1. Naneciğim bayılırım beyaz lahana turşusuna, hele yağlanmışı nefis oluyor.ellerine sağlık canım.afiyetle tüketin.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık afiyetle yiyin sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ÇOK SEVERİM LAHANA TURŞUSUNU.ŞU LAHANAINDA HER ŞEYİ OLUYOR YA.BİRREÇELİ HARİÇ....AMA BELKİ SEN ONU DA YAPARSIN BELLİMİ OLUR!
    SIRF MARİFET ARKADAŞIM BENİM..

    YanıtlaSil
  4. Ennn sevdiğim turşuu:) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. lahana turşusuna bayılırım.

    YanıtlaSil
  6. TATLIM DİĞER BLOGUMADA BAKARSAN SEVİNİRİM.tatesal-dekorasyon.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. şfıfft ağzımın suyunu akıttı turşu

    YanıtlaSil
  8. mmm şimdi o turşu nede güzeldir yanına da bi tas tarhana çorbası deyme keyfime.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok severim çok
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. Harikasın. hep turşu yapmak istemişimdir ama tutmaz diye korkmuşumdur. Senin tarifini güvenle uygulayabilirim. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil