1 yemek tabağı fasulye turşusu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Fasulye turşusunu akşamdan suya koyun. Tencerede sıvıyağı kızdırın. Piyazlık doğranmış soğanı kavurun. Salçayıda ilave edip biraz daha kavurun. Turşuları sudan alıp yıkayın. Tencereye ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Servis tabağına alın.
Ah ah yapılırmı şimdi bu öğlen öğlen ....Tabağı alayım desem blogun süsü bozulacak,yazı boş kalacak..Aman neyse ben bakakaldım artık.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim. Evdeki ve eldeki malzemeler derler ya tam ona uygun bir yemek bloğu :) Takipçinizim artık. Akşama ne pişireceğim derdine son.
YanıtlaSilSevgiler.
Taze Nane,bayılırım çok ama çok severim turşu kavurmasını.Rahmetli anneannem Orduluydu çok güzel yapardı.Seninkide süper görünüyor.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Eşim Ordu'lu. Bu tada bayılıyor.
Sevgiyle kal.
Elinize sağlık bu çok güzel bir tat bilmeyenlere tavsiye edilir bende yeni tanıştım:)güzelde görüntü olmuş sevgilerimi gönderiyorum...
YanıtlaSilHımmm...ilk ben yiyorum desem yetiştimmi acaba..
YanıtlaSileline sağlık Fatoş'cum..bende turşu bulamassm kurusuyla yapıyorum..ordu ünye'li bir arkadaşta turşusunu yemiştim beş çayında çok hoştu..
eline sağlık afiyetler olsun..
ELİNE SAĞLIK CANIM BENİM :)
YanıtlaSilaslında açken yemek bloglarını gezmicem demiştim ama yine dayanamadım ...*kelebek*bloğuna kondu..
YanıtlaSilcanım eline sağlık.ben hiç yememişim.geçenlerde Bartınlı bir arkadaşım yaptı.çok ta güzelmiş...sevgiler
YanıtlaSila çok güzel bu.bikere yemiştim ama hiç yapmadım.
YanıtlaSilBir kere yemiştim hoşuma gitmişti.Ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilkaralana,turşu kavurması derken anladım ki sen karadenizlisin dimi:))
YanıtlaSiluzun zamandır yapılmıyor bizde turşu kavurması. yapmak lazım:)
ellerine sağlık canım..
ellerınıze saglık cok guzel gorunuyor bunu annemde cok guzel yapar cok lezzetlı oluyor kesınlıkle
YanıtlaSilTatlım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım : ))
YanıtlaSilBen salca koymadan kavururum
YanıtlaSilDegisik cok guzel olmus
eline saglik canim.
Afiyet olsun,sevgiler
tazen nanem.. naptin sen yaa.. en sevdigim tursu bu... Rahmetli ananemden sonra hasret kaldigim bir lezzet. sevgiler, medinem
YanıtlaSilTurşu kavurması çok leziz oluyor, eline sağlık canım.
YanıtlaSilkıs nanem karadenizliminiz siz biz çok yaparız fasulye turşu kavurmasını olsda yesekk afiyet olsun bi kerede bnm için bi lokma al
YanıtlaSilben hiç yapamdım ama yemiştim apayrı bir lezzet oluyor bu
YanıtlaSilBEN BU TURŞU KOVURMASINI ÇOK MERAK EDİYORUM LEZZETNİ EVDE TURŞUM VAR YAPSAMMI BEĞENİLİRMİ DÜŞÜNCESİNDEN KIPIRDAYAMIYORUM KARIŞIK TURŞUM VAR FASULYE DEĞİL AMA BAKALIM NE ZAMANC ESARETE DİCEM :((
YanıtlaSilellerıne saglık
YanıtlaSilNaneciğim gelemedim bu aralar ne güzellikler yapmışsın.mantar pastan,hellim salatan şahane.turşu kavurması süper.ellerine sağlık canım.hepsine bayıldım.sevgilerimle...
YanıtlaSilya walla bugun yapmak geldi aklima ama fasulye degil karisik tursu var evde. ben de yarin karisik tursudan yaparim nolcak ki:)) rumeli'liler lahana tursusundan bu sekilde kapuska bilem yapiyolar. cok lezzetli oluyo.
YanıtlaSilooo annemlerde yapaordı gerçi benim pek aram yoktu ama şimdi olsa terdim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık arlkadaşım...
bekarken annem ne çok yapardı acayip lezzetli oluyor eline sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çekti valla bi karadenizli olarak çok severim
YanıtlaSilsamsun a gittiğimde bende samsunlulardan öğrenmiştim ve denedim çok farklı ama güzel bir lezzet seninde ellerine sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilelin e sağlık canım ben hiç denemedim yemedim de ama methini çok duydum karadenizlilerden kısmet olurda gidersem trabzonda yiyeceğim:)))
YanıtlaSilsağlıkla kal
çok severim eline sağlık canım iyi geceler
YanıtlaSilslm canım,hiç denememiştim.mutlaka güzeldir.ellerine sağlık.kekcafe
YanıtlaSiloff ne kadar güzel görünüyor bende isterimmmm:)) hayatım ellerine sağlık kavurmayı ve hellimli salatayı bana ayır geliyorum:=)=) sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilEllerine sağlık Nane'cim. Bende bunun salçasız halini geçen haftasonu gelen misafirlerime yapmıştım. Herkes beğenmişti. Ama benim turşum bitti. Allahtan yaz yaklaştı yine turşu kurarız. :)
YanıtlaSilSevgilerle...
hiç yemedim tadını merak ettim bak şimdi
YanıtlaSilgüzel görünüyor eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık
trabzonlu arkadasimda yemistim nefis bir lezzeti vardi,eline saglik nefis olmus
YanıtlaSilaaa süper bişey buuuu. ve hiç aklıma bile gelmemiş bişey. ellerine sağlık muhteşem..
YanıtlaSilBen hiç yemedim, ama çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Ben hiç yemedim.Değişik bir tat olmalı.Eline sağlık.
YanıtlaSilçok severim turşu kavurmasını..ellerine saglık canım nefis görünüyor..sevgiler.
YanıtlaSilEsim cok sever. Ellerine saglik. Cok lezzetli gozukuyor.
YanıtlaSilbir kere tatma imkanım olmuştu. tadı damağımda kalmıştı. nefis görünüyor. ellerine sağlık canım. sevgiler..
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilturşu kavurması güzel olmuş ama salatayada bayıldım
ellerine sağlık
sofrakeyfi.blogcu.com
canım nanem ne güzel bir turşu bu..görüntüsü bile yeter..ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilbizim yöremizde çok yapılır ve biz çok severiz ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilfatoşcuğum ellerine sağlık...geçen hafta ilk defa bir arkadaşım getirdi yedim ve çok beğendim..çok lezzetli gerçekten...seninde ellerine sağlık canım...öpüyorum seni...
YanıtlaSilfatoşcuğum siteni tekrar gözden geçirirken sayçlarını gördüm... neden sayaç sayın çok fazla...hemde hiçbiri birbirinin aynı değil rakam olarak.. neden...merak ettim..yoksa sayaçlar doğruyu yansıtmıyormu???yazarmısın tatlım bana....öpüyorum seni...
YanıtlaSilGüzel olmazmı?Harika olur bütün turşular kavrulabiliyor.Ama fasule turşusu karadeniz yöresine aitdir.
YanıtlaSilEllerine sağlk...
iyi akşamlar..
Benimde arkadaşım yapıp getirmişti. çok güzel bir tadı var. Sizinde elinize sağlık.
YanıtlaSilenfes bir görüntü hayır diyemiyeceğim bir lezzet ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSiltarifinizi denemek istiyorum ama.neden aksamdan islatmamiz gerek tadi kalirmi adi ustunde tursu kavurmasi
YanıtlaSilNuray hanım maksat turşuyu ıslatmak değil, turşu çok tuzlu ise suya koyarsanız su tuzunu alsın diye. Turşunuz çok tuzlu değil ise suya koymanıza gerek yok.
YanıtlaSil