Malzemeler
1 kilo bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı
Bal kabaklarının kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye koyup toz şekeride üzerine gezdirip 1 gece bekletin. Beklettiğiniz kabakları kendi suyunda pişirmeye bırakın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine tahin gezdirip, ceviz serpip servis yapın.
ooooof kabağa zaten hayranım tahin ile hgiç düşünemiyorum.. hemen denemem lazım
YanıtlaSilAntalyanın vazgeçilmezlerindendir tahinli cevizli kabak tatlısı bayılırımmmmmm çok sevdiğim hafif tatlılardan.ellerine sağlık seninki de harika görünüyor...
YanıtlaSilKabak tatlısının tahinlisi de ayrı güzel olur, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilburaya bir tane kabakçı geldi... kabaksever bir şahıs olarak üzerine bir de tahin eklenmiş... bomba olmuş resmen... yemede yanında yatıver. sevgiler...
YanıtlaSilama şimdi yapılmaz ki bu :(
YanıtlaSil