Malzemeler
150-200 gr buğday unu
150 gr mısır unu
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
100 gr toz şeker
150 gr üzüm
Yapılışı
Üzümleri 15-20 dakika sıcak suda bekletin. Daha sonra kurulayın. Bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse hamur toparlanana kadar un ilavesinde bulunun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle oval şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: Zaleti İtalyan kurabiyesidir. İsterseniz yumurta sarısı sürmeyip, pişince üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Dünya Kadınlar Günümü Kutlayan CARTE D'OR 'a çok teşekkür ederim.
bende anlamını merak ediyordum.. denemek lazım olanlar listesin aldım gitti.. :)
YanıtlaSilkadınlar günümüz kutlu olsun!!!
kurabiye de güzel hediye de. günümüz kutlu olsun
YanıtlaSilEllerine sağlık ,afiyet bal şeker olsun...
YanıtlaSilKadınlar günün kutlu olsun :)
kurabiye güzeldi denemek lazım ellerinize sağlık sizin de kadınlar gününüz kutlu olsun sevgiler
YanıtlaSilCok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
Afiyet olsun...
YanıtlaSilitalyan kurabiyesimi? e bizim de böyle kurabiyelerimiz yok mu be nanem:)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık.
Merhaba Taze naneciğim,
YanıtlaSilİşlerimin çok yoğun olması nedeniyle pek ilgilenemiyorum blogumla ve blogger dostlarımla. Yorum yazmayı bile özlemişim.Üzümlü keki çok severim ,Kurabiyedeki üzümlerde hoşuma gitti. Olsada yesem.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Papatyacım biliyorum ama, şimdi ne olduğunu yazmazsamda niye yazmadın, nerden geliyor ismi, ne biçim isim, yok ben biliyorum italyan kurabiyesi, yok niye belirtmedin, diye elli şey yazıyorlar. Bende altta belirtiyim dedim.
YanıtlaSil