yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
alabildiği kadar su
içi için
4 adet patates
tuz
karabiber
nane
pulbiber
ayrıca
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
sıvıyağ
tozbiber
Yapılışı
Un,su,tuz ve yumurta ile mantı hamuru sertliğinde bir hamur hazırlayın. Patatesi haşlayıp ezin. Baharatını ve tuzunu katıp karıştırın. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Merdaneyle mantı hamuru inceliğinde açın. İç malzemeden ortasına bir tatlı kaşığı koyun. Poğaça kapatır gibi kapatın. İsterseniz elinizle büzgüler yapın. Ya da ruletle kesin. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Üzerine yoğurtlu sarımsak ve kızdırılmış tozbiberli sıvıyağ gezdirin.
MEMLEKET SİVAS OLUNCA HINGEL SEVMEMEK OLUR MU ? ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK. ANNEMİ ARASAM DİYORUM, Bİ HİNGEL YAPSA DA YESEK DİYORUM, DEDİM BİLE. AKŞAMA YEMEĞE ANNEDEYİZ. ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSilCanım biz buna kayseride bardak mantısı diyoruz ellerine sağlık nefis gözüküyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyorr.
YanıtlaSilhinkali benim komsum cok yapardi. kasar peynirli yapip degisik bir sekilde kapatirdi her seferinde yardim eder ama o kapatma usulunu bir turlu beceremezdim.simdi tasindi artik hinkal falan yapan yok ama super bir lezzet .arkadasim ellerine saglik. ben bu tabagi aldim .selamlar canim.
YanıtlaSilfatşcum hep adını duydum yemek ve yapmak kısmte olmadı.önce ben geldiğim için tabağı alabilirim sanırım.öptüm.
YanıtlaSilTünaydın,
YanıtlaSilİlk defa gördüm bu yemeği desem bilmem inanır mısın :) çok hoş görünüyor gerçekten ellerinize sağlık
şik hafif bir hamur işi olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilmaşallahın var canım yaa :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilMükemmel.....Hımmmmmmmmm
YanıtlaSilSevgiler canıma...
ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR .. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
YanıtlaSilSEVGİLER...
Hımmm,çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım...bir çeşit mantı sanırım.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilanacıgımın kulakları çınlasın gece bıle aklın adüşse kalkıp yapar ellerıne saglık
YanıtlaSilHmmm bayılırm. Olsa da yesem şimdi. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen çerkezim ve bunun içine çökelek koyarak yapılanı bizde metaz diye bilinir tadını da bilen bilir ellerine sağlık
YanıtlaSilSüper birşey!çok da güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilhingeli görünce aa dedim bizden başka da h,ngel adını bilen birileri varmış memleketim sivas orada biz hep hingel deriz ama gezdiğim şehirlerde adınıda kendinide pek bilen yok
YanıtlaSilbiz normal mantı gibi ama mantıdan büyük kareler keser içine patates koyar muska şeklinde kapatırız üzerinede tereyağ ohh mis valla görünce canım çekti ne güzel yapmışsın ellerine sağlık
bu arada memleket neresi merak ettim hingel diyince:)
sevgiyle kal
Çoooooook güzel olmuş canım. Ayrıca da kızarmamış olmasından dolayı da hafif. Yoğurtlu ve soslu olması beni çoook cezbetti. Hiç patatesli düşünmemiştim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgiler
http://www.lezzetibol.com
Eline sağlık arkadasım mantı türü her yemek favorılerım arasındadır mutlaka deneyecegım afiyet olsun....
YanıtlaSilHiç duymamıştım bu yemeği. En kısa zamanda denenecekler listeme aldım.
YanıtlaSilHangel olmasın ?
YanıtlaSildemek patatesli oluyor !!!
YanıtlaSilafiyetler olsun naneciğim..
çok sevgiler...
erzurumdada etli mantıya hıngel deniliyor ayyy şu sıcaklar geçse acık bende mantı yapsam ellerine sağlık:)
YanıtlaSilso delicious, and so nice lila-flower plate
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.. çok nefis görünüyor..hiç tatmadığım bir lezzet patatesli mantı tadında herhalde..
YanıtlaSilsevgilerimle..
Çok güzel değişik bir lezzet olmuş,mantı gibi, et sevmeyenler için de güzel bir seçenek, ellerine sağlık canım, sevgilerimle...
YanıtlaSilkayınvalidem artinli onlarda yapıyor bunu ama yoğutlu sos yapmıyorlar kıvırıp kapatması çok zor:)) ben yapamıyorum ama sevdim tad olarak güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, ben hiç yemedim ama kızkardeşimin görümcesi yapıyormuş. Onlarda Posoflular. Yani Kars tarafından. Bu o tarafların yemeği mi yoksa heryerde yapılıyormu acaba. Çok lezzetli görünüyor valla, şimdi olsa hayır demem.
YanıtlaSilcanım mantının bir versiyonu gibi değilmi sen hep bulursun değişik tarifleri:)ellerine sağlık tatlım çok tariflerini yazdım mutlaka deneyeceğim.kocaman sevgiler..
YanıtlaSilDaha önce hiç denenmediğim bir lezzet, mantının bir başka türlüsü sanırım. Ama eminim çok güzeldir, mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsunumuda güzel vermişsin,
YanıtlaSiloldukçada doyurucu hakikaten,
ama ben şimdi hamuru yoğurursam
evin işi kalacak,
en iyisimi yarın denemeli ;))
Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Ellerinize saglik harikalar..Bu aslinda kafkas yemegidir cok iyi bilirim kendilerini ve bayiliriz tum sulalece hatta bugun yedik ama biz samirsakli yogurtla servis yapmiyoruz.
YanıtlaSilDomatesli sarmisakli ve illaki de icinde reyhan olan sosla servis yapiyoruz.
Sevgiyle kalin..