4 Temmuz 2009 Cumartesi

YUMURTALI EKMEK



Malzemeler
7-8 dilim ekmek
1 yemek kaşığı un
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
yarım demet maydanoz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Unu bir kaba alıp biraz suyla ezin. İçerisine yumurtaları kırıp çırpın. İnce kıyılmış maydanozu ve tuzu katın. Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Ekmekleri hazırladığınız bulamaça bulayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

6 yorum:

  1. sabah kahvaltılarında en sevdiğim şeylerden biridir yumurtalı ekmek:)

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Öğrenci iken yıllar önce ekmekler ziyan olmasın diye hemencecik yaptığımız demli çayın yanında götürdüğümüz şimdilerde ise kızlarımızın canları çektikçe yaptıları pratik bir ekmek dilimleri....
    Emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Yumurtalı ekmeği çok severim,kıtır kıtır olmuş,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çocukluğumun vazgeçilmez kahvaltılığıydı yumurtaalı ekmek...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Daha dün yapıp yedik kahvaltıda,bayılırım ben yumurtalı ekmeğe!Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Beş çayı menümdür pek severim,kahvaltıda da severim ben herşeyi severim eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil