Malzemeler
5 adet patlican
500 gr kıyma5 adet patlican
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
3-4 adet sivribiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
pulbiber
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Tuzlu suda acı suyunun çıkmasını bekleyin. Daha sonra kurulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp bir yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış biberleri katıp biraz daha kavurun. İnce kıydığınız maydanozu, tuzu ve baharatını katın. Patlicanların yarısını bir tepsiye dizin. Üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Kalan patlicanları üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Salçayı suda eritin. Musakkanın üzerine dökün. Sıcak fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
ımmm bayılırım musakkaya çok sevdiğim ana yemeklerden birdir
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler..
merhaba patlıcan yemekleri herzaman baş ve agır yemektir.güzel olmuş karaşla hiç demedim bir dahasına deneyim. kedi çok güzel siznmi?
YanıtlaSilKaşarelısını hiç denememiştim,hep en üste domates dilimi koyarım ben yada sade...Ama kaşarda koyup denemek lazım..Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım sevgiyle kal...
YanıtlaSilbir ben alışamadım bu patlıcan musakkaya.aslında patlıcan en sevdigim sebzedir ama musakka ilginç geliyor bana.ama sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilPatlıcan yemeğini tek geçerim kesinlikle:) Üzerine kaşar peyniri de güzel bir fikirmiş.
YanıtlaSilEllerine sağlık nanecim..
fatoşcum eline sağlık.patlıcanı çok severim bende .kaşarda çok yakışmış .sevgier canım.
YanıtlaSiliçinde patlıcan olan yemeğe asla hayır diyemem ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım:) aklıma getirdin bende ne yapsam diye düşünüyordum.
YanıtlaSileline sağlık bende çok şık yaparım bu tarifi tek farkı peynir koymuyorum
YanıtlaSilnefis olmus, ellerine saglik. hollandadan sevgiler
YanıtlaSiloff off o nedir öyle.Patlıcanaa hiç dayanamam zaten.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilOh valla lezzet bombası olmuş bu yemek:). Patlıcanı da kaşarı da çok seven benim gibiler için birebir.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:).
Sevgiler..
aslı
ellerine sağlık canım.ben de bu akşam yapmayı düşünüyordum,denk geldi:-)afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilSuyunu daha çok seviyorum. Ekmekle bandır bandır ye :)
YanıtlaSilPatlıcanı çok severim. Hele pilavın yanında yemeye bayılırım. Eline sağlık. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler...
Patlıcanın her yemeğini severek yeriz, bu da onlardan biri ama ben kaşar koymadan pişiriyorum,bu şekilde de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilDaha önce hiç kaşarla denememiştim.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilpatlıcan yemeklerinin sultanıdır musakka..çook severim canım.ellerine saglık.sevgiler.
YanıtlaSilfavori yemeklerimdendir... bayılırımmm:))))
YanıtlaSilellerine sağlık naneciğimmmm
çoook öptümmm
ellerine sağlık fatoşcuğum..eşim çok sever hergün yese bıkmaz...bende yapsammı acaba:))
YanıtlaSil