1 kilo havuç
1 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
1 bağ kereviz
1 bağ maydanoz
3 kilo büyük dolmalık biber
yarım şişe sirke
1 su bardağı kaya tuzu
ayrıca
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. Genişçe bir kaba doğrayın. Kaya tuzunu ve sirkeyi karıştırıp üzerine dökün. 1 gece bekletin. Ertesi gün dolmalık biberlerin içini çıkarın sebzeleri içine doldurun. Dolmalık biberlerin ağzını biberlerle kapatın. Bidona veya kavanoza dolmalık biberleri dik dizin. Kalan suyu üzerine dökün. Bir kapta limon tuzu, tuz ve şekeri karıştırın üzerine yeteri miktarda su dökün. Bidonu bu suyla ağzına kadar doldurun. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
1-2 ay sonra yiyebilirsiniz.
Son günlerde hazirliklarinizi izliyorum da kis gelsin artik diyorum. Hepsi o kadar güzel. Sevgiler...
YanıtlaSilelıne saglık canım.
YanıtlaSilHamarat natunsun işte,kışa hazırsın ohh ne güzel ellerine sağlık canım bu turşuya bayılırım:)))
YanıtlaSilSevgili Taze nane,Kışın vazgeçilmezleri arasındadır turşu.Ellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilDolma biberli turşuyu uygulayacağım.
Güzellikler sizinle olsun sevgiyle kalın...
ellerine sağlık, haftaya ben de turşu yapacağım.Doğrama turşu yapıyorum ama böylesi de çok güzel olmuş.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor ama doğradıktan sonra sirke ve tuzunu ekleyip bir gece bekletelim demişsiniz..neden acaba merak ettim.teşekkürler:)
YanıtlaSilsevgiler
Lahanalar hafif diriliğini kaybetsin diye 1 gece bekletiliyor.
YanıtlaSilÇocukluğuma götürdünüz beni, annemden yapardı içli biber turşusu, tek fark kırmızı biberleri doldururdu. Ellerinize, emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER CANIM:))
YanıtlaSil