Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
ayrıca
3 adet patlican
300 gr kuşbaşı dana eti
1 tane soğan
1 tane domates
2 tane sivri biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda bekletin. Eti 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Yumuşayan ete sırasıyla soğanı, biberi ve domatesi katın. Ocaktan almaya yakın tuzu ve karabiberi katın. Patlicanı alacalı soyup halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızartın. Pilavı pişirin. Bir kaba önce kızarmış patlicanları ardından et soteyi en son pilavı döküp hafifçe bastırın. Ters çevirip servis yapın.
Patlıcana her zaman varım.Kızartmada çok iştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık,öptüm...
YanıtlaSilNefissss..Patlıcanı çok seviyorum,pilavla birbirilerine çok yakışıyolar.Başlıbaşına bir ana yemek bence..ellerine sağlık..sevgiler :)
YanıtlaSilellerine sağlık.patlicaanın tüm hallerine bayılırım.
YanıtlaSilYaz gelince en çok patlıcan pişiriyoruz. Pilavın çok iştah açıcı.
YanıtlaSilımm çok güzel olmuştur eminim, patlıcanlı yemekleri pilavın yanında çok severim, bu haliyle de denemeli,ellerine sağlık
YanıtlaSilGörünümü hoş. Tadı da güzeldir mutlaka. Ellerine sağlık. Maklube gibi olmuş =)
YanıtlaSilNefis gözüküyor ellerinize sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilyanında bir kase çorba,birde bu pilav birde salata olsun tamam işte insan daha ne ister ki :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım,hayırlı iftarlar:)
ellerinize sağlık, mutlu günler dilerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık Taze Naneciğim..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor..
harika bir sunum canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilcnm ellerine sağlık çok güzel görünüyor eminim taıda harika olmalı.emeğine sağlık
YanıtlaSilCok lezzetli gorunuyor. Sevgiler
YanıtlaSil