2 Eylül 2010 Perşembe

PATLİCANLI PİLAV



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
ayrıca
3 adet patlican
300 gr kuşbaşı dana eti
1 tane soğan
1 tane domates
2 tane sivri biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda bekletin. Eti 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Yumuşayan ete sırasıyla soğanı, biberi ve domatesi katın. Ocaktan almaya yakın tuzu ve karabiberi katın. Patlicanı alacalı soyup halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızartın. Pilavı pişirin. Bir kaba önce kızarmış patlicanları ardından et soteyi en son pilavı döküp hafifçe bastırın. Ters çevirip servis yapın.

13 yorum:

  1. Patlıcana her zaman varım.Kızartmada çok iştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık,öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Nefissss..Patlıcanı çok seviyorum,pilavla birbirilerine çok yakışıyolar.Başlıbaşına bir ana yemek bence..ellerine sağlık..sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.patlicaanın tüm hallerine bayılırım.

    YanıtlaSil
  4. Yaz gelince en çok patlıcan pişiriyoruz. Pilavın çok iştah açıcı.

    YanıtlaSil
  5. ımm çok güzel olmuştur eminim, patlıcanlı yemekleri pilavın yanında çok severim, bu haliyle de denemeli,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Görünümü hoş. Tadı da güzeldir mutlaka. Ellerine sağlık. Maklube gibi olmuş =)

    YanıtlaSil
  7. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. yanında bir kase çorba,birde bu pilav birde salata olsun tamam işte insan daha ne ister ki :)
    ellerine sağlık canım,hayırlı iftarlar:)

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık, mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Taze Naneciğim..
    Çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  11. harika bir sunum canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. cnm ellerine sağlık çok güzel görünüyor eminim taıda harika olmalı.emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler

    YanıtlaSil