10 kilo iri patlicanı odun ateşinde közleyin. Kabuklarının kolay soyulucağını anlamak için patlicanlar közlenirken elinizle üzerine bastırın. Patlicanlar yumuşamışsa eliniz iyice batıyorsa olmuş demektir. Közlediğiniz patlicanları tepsiye koyun. Tepsiyi bir poşete geçirin. Sıcaklığını korusun diye. Patlicanların sıcaklığı fazla gitmeden hemen kabuklarını elinizle soyun. Tepe kısmını bıçakla kesin. Tahta üzerinde bıçakla ezin. Tepsiye koyun, çatalla tekrar üzerini ezin bütün kalmasın. Soğuduktan sonra istediğiniz miktarda poşetlere doldurup buzluğa kaldırın.
Canım güle güle, iyi günlerde yeyin...Sevgilerrrr...
YanıtlaSilÇok uzun ve yorucu iş ama kış için çok pratik oluyor. Ellerine sağlık. Kışın afiyetle yersin inşallah.
YanıtlaSilkışın ne güzel yenir eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bizde hersene bahçemizden topladığımız patlıcanlar ile yapıyorduk. Bu sene istediğimiz gibi çok olmayınca yapamadık.
YanıtlaSilSaygılar.
Fuat bey bizde hep bahçemizden toplayıp yapıyorduk ama 2 yıldır çok az patlicanımız oluyor. Onuda yemeklerde kullanıyoruz.
YanıtlaSilohh mis gibi mangal ateşinde mımm.
YanıtlaSilAllah ağız tadıyla yemek nasip etsin..
Kışın yemesi ne güzel oluyor değil mi, eee her sefanın bir de cefası oluyor, bununki de soyması:))Benim kiler de dolapta yerlerini aldılar...
YanıtlaSilkışın aranıyor dolapta oluncada iyi oluyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık şimdiden afiyet olsun...
ooohhhh kisin bol bol patlicanli tarif gorucez yani :)
YanıtlaSilDışarıda közlenecek yer olması ne güzel, afiyetle yiyin inş.
YanıtlaSilAfiyet olsun canım,misler gibi olmuş,ağız tadıyla yiyin inş.,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTam anlamıyla közleme olmuş arkadaşım. Çayırda kendimize bir yer kestirip kırmızı biberleri de patlıcanları da böyle közlemek lazım aslında. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil