Malzemeler
10 tane mürdüm eriği1,5 su bardağı su
4 çorba kaşığı toz şeker
3 tane nane yaprağı
4 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı toz jelatin
ayrıca
hindistan cevizi
Yapılışı
Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarın. Blenderden geçirip püre haline getirin. 1 su bardağı su, toz şeker ve naneyi ekleyip ocağa koyun. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Nişasta ve yarım su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Daha sonra mürdüm erikli karışıma ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Jelatini yarım çay bardağı suyla açıp tencereye ekleyin. Ufak dikdörtgen bir borcama hindistan cevizi serpin. Mürdüm erikli karışımı dökün. Üzerini tekrar hindistan ceviziyle kaplayın. 1-2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
harika bir tarif hemen not alıyorum.en kısa sürede deneyeceğim.ellerine sağlık canım.sevgiler...
YanıtlaSilÇok değişik, güzel ve hafif bir tatlı olmuş..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:).
Sevgiler..
aslı
ayy ne guzelll.
YanıtlaSilşahane gercekten hemen not aldım
YanıtlaSilben mürdüm eriğinin ne olduğunu bilmiyorum ama, çok cahil gördüm kendimi... :)
YanıtlaSilenfes görünüyor arkadaşım ellerine sağlık afiyetle
YanıtlaSilSüper görünüyor tatlılar,lokum gibi olmuştur eminim,olsa da yesek,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilMürdüm eriğinden ok tarife rastlıyorum bu ara. benim sadece katır kutur yemek suretiyle tükettiğim bu eriklerden meğer ne kadar değişik şeyler yapılabiliyormuş, ellerine sağlık
YanıtlaSilçok değişik ve süper bir tatlı olmuş elien sağlık arkadaşım
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık mucit hanım:))
YanıtlaSil♥ Olá, amiga!
YanıtlaSilVoltei...
Muito delicioso!!!...♥
Bom fim de semana!
Beijinhos.
♥Itabira
Brasil♥♥