yarım kilo hamsi
1 çay bardağı galeta unu
2-3 diş sarmısak
10 dal dereotu
3-4 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
tuz
ayrıca
1 su bardağı un
3 adet yumurta
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp yıkayın ve süzgeçe alın. Sarımsağı, dereotunu, taze soğanı ve maydanozu kıyın. Galeta ununu, tuz ve karabiberide ekleyip karıştırın. 1 tane balığın içine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatın. Hamsiler bitene kadar bu işleme devam edin. Hazırlanan hamsi kuşlarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
TAM MEVSİMİ DEĞİLMİ CANIM ELLERİNE SAĞLIK FACEDE PAYLAŞTIM SEVGİLER
YanıtlaSilnaneciğim varol demekle yetineceğim..
YanıtlaSil:))) okadar çok severim..
sevgiyle..
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilçok severim!
YanıtlaSilellerine saglik canim..kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilellerine sağlık canımm..çok lezzetli görünüyor:))
YanıtlaSilikbalanem çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilÇok güzel olur.
YanıtlaSilSevgilerimi bıraktım:)
Sevgili Elifin Terazisi, harika bir lezzet.Ellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilElif hanım hamsi tuzlama zamanıı geldimi? aydınlatırsanız sevinirim. Sevgiyle kalın...
Belgincim ben sana yazıyım. Eğer güzel, diri karadeniz hamsisi bulursan mutlaka tuzla derim. Tam zamanıdır. Eğer nasıl tuzlanıyor dersen bende var, yöresel lezzetlerde.
YanıtlaSilSevgiler canım.
İlginize teşekkürederim.Sevgiyle kalın...
YanıtlaSil