11 Kasım 2010 Perşembe

KABAKLI PİLAV



Kabaklı pilav genelde Karadeniz Bölgesinde ve özellikle Rize de çok yapılan bir pilavdır.

Malzemeler
yarım kilo bal kabağı
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kabakları ince ince doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ve kabağı kat kat tencereye yığın. Toz şeker, tuz ve suyunu ekleyin. Kısık ateşte kabak ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Değişik ve lezzetli görünüyor..Teşekkürler ellerin dert görmesin...öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım,ilk defa görüyorum :) burda genelde sade yapılır pilav ama bu şekilde de güzel olacağını düşünüyorum..
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil