4 adet patates
200 gr kuşbaşı et
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
tuz
Yapılışı
Kuşbaş eti ince ince doğrayın. Üzerine 3 litre su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Paatesleri küp küp doğrayın. Etlerin içine katıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde unu, yumurtayı ve yoğurdu çırpın. Çorbanın suyundan alıp ılıştırın. Çorbaya katıp pişirin. Tuzunu katın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirin.
ne tesadüf aynisini bugün bende aksam yemegine pisirdim :D
YanıtlaSilellerine saglik...
mmhhh nefiss bir corba olmus.. ellerine saglik canim.. kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilbu aralar çorba vazgeçilmezlerimden oldu, mis gib olmuş, ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor :)
YanıtlaSilyi pazarlar canım, öncelikle geçmiş bayramını kutluyorum.
YanıtlaSilEvde ki tadilatlar bayram telaşı derken biraz gecikmiş kutlamayla merhaba demek istedim. Sizleri epey dir ziyaret edemedim, bundan sonra da kayınvalide olma, söz nişan telaşımız var, arada ihmalkarlığım olursa şimdiden affola diyorum. Sevgiyle sağlıcakla kalın, güzel günler güzel bloglar sizinle olsun:)
Ne kadar su ile pişer ,
YanıtlaSilsadece 3 bardakla etin piştiğini yazmışsınız , patatesler için de yetiyor mu, çorbada su kalacak mı ?
Evet yetiyor ama size katı gelirse biraz daha su ilavesinde bulunun. Kimi katı sever çorbayı, kimi sulu sever, siz ayarlayın su miktarını isterseniz.
YanıtlaSil