4 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 tane yumurta
1 paket vanilya
kakao
ayrıca
1 paket bitter çikolata
hindistan cevizi
renkli şekerler
marmelat
Yapılışı
Margarin ve pudra şekerini kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtaları kırıp tekrar çırpın. Un ve vanilyayı ekleyin yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamurun yarısına kakao katıp karıştırın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Şekil vererek yağlanmış tepsiye sıkın. Önceden ısınmış fırında kurabiyeleri fazla pembeleştirmeden pişirin. Kurabiyeler soğuyunca arasına marmelat sürüp iki taneyi birbirine yapıştırın. Bitteri benmari usulü eritin. Kurabiyelerin ucunu batırıp hindistan cevizine ve renkli şekerlere batırın.
Çok lezzetli ve pastane kurabiyesi tadındadır. Kurabiyeyi yapıp kavanoza koyun hiç hava almazsa 3-4 hafta saklanabilir.
hmmmm enfes görünüyor.. 1 fincan çayla da şahane olur ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilharika görünüyor.pastanede satılan kuru pastalar gibi.ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilCanım,çok şeker olmuş,ellerine sağlık...sevgilerrrr...öptüm...
YanıtlaSilBayilirim kuru pastaya,yazdim tarifinizi,tesekkürler...
YanıtlaSilhiim degisik isim ama nefis görünüyor, ellerine saglik canim, sevgiler....
YanıtlaSilsevgili arkadaşımmm ellerine sağlık.ismi çok değişik geldi.ilginç bir adı var..çayın yanında şahane olur.sevgiler...
YanıtlaSilGayet profesyonel gorunuyor. Kurabiyeyi civik bir kivamdami sıkıyorsunuz? yani ele yapışan
YanıtlaSilFazla ele yapışmayan bir hamur hatta elle bile şekil verilebilecek kıvamda yumuşak bir hamur olucak.
YanıtlaSilne güzel görünüyorlar ellerine saglik
YanıtlaSil