Malzemeler
1 kilo pestik mantarı
20-25 adet arpacık soğan1 kilo pestik mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Mantarları yıkayıp büyüklüğüne göre dörde veya beşe bölün. Arpacık soğanların kabuklarını soyup hafif tereyağında soteleyin. Mantarını, tuzunu ve baharatını katın. Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu mevsimde yağan yağmurlardan sonra ormanda mantarlar oluyor. Ama mutlaka bilen biri tarafından toplanmalı. Yoksa başka zehirli mantarlar toplanabilir. Kültür mantarına göre tadı daha lezzetli.
ay resmen bişiler oldu bana, ağzımın suları aktı,içim gitti:)
YanıtlaSilhem mantan hem de köy mantarı! harikasın nanem:)
ellerine sağlık..
ellerine sağlık
YanıtlaSilbence sogan ve mantar muthis ikili.
mis gibide kokmuştur mutfak ohhhhhh
bir nefes daha alayımmm ohhhh
mmmmmmmm görüntü nefis.ben tam bir mantar hastasıyım.ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilYine de kolaya kacip kultur mantariyla yaparim sanirim ama ne guzel tarifmis...Bu ara detoxdayiz kocamla, protein de almadan besleniyoruz bikac hafta, guzel sebze tarifleri aliyorum senden iyi oluyo :)
YanıtlaSilellerinize sağlık, mantar pek cok seye yakışıyor, çok severim, görüntü de iştah açıcı :)
YanıtlaSilah nerde öyle doğal mantarlar olsada yesek değil mi .
YanıtlaSilEkmeği kapıp geldim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMantarı çok severim.Bu tarifini de denemek isterim ama kendime:)Maalesef eşim pişmiş soğan yemiyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım köy mantarıyla ayrı bir lezzet olmuştur ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilBen pek severim bu mantarı ama İstanbul da bulmak neredeyse imkansız. Organik gıda satan bazı yerlerde satılıyor ama çok pahalı. Şöyle bir iç geçirdim şu anda. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilMantarlı her yemeği severim, böyle arpacık soğanla hiç denemedim. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım:).
YanıtlaSilSevgilerimle...
aslı
pazarda gördüğüm büyük büyük mantarlardan galiba bahsettiğin..ilgimi çekmiştir hep ama cesaret edip alamadım..canım çekti resmen..mantarı çok severim..fırında yapılınca da çok güzel oluyor..
YanıtlaSilcana yakın arkadaşım ellerine saglık ama bu yemegi daha önce hiç duymamıştım . ögrenmiş oldum ellerine saglı canım afiyetlerrrrrrrrrrr
YanıtlaSilSelamlar, umarım iyisinizdir, bir süre uzak kaldım netten, dünden beri bu açığı kapatmaya çalışıyorum, ben yokken paylaşımlarınıza baktım hepsi nefis ve lezzetli görünüyorlar.Özellikle Pepeçura yı yapmak isterim, yöresel tatlar hep ilgimi çekmiştir, bu arada herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilselam geçmiş bayramınız kutlu olsun sevgılerhayırlı geceler
YanıtlaSilBeloved food, tastily the wild mushrooms is really very delicious
YanıtlaSilNe degisik ve leziz olmustur eminim, mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum, sizleri cok ozlemisim....
merhaba
YanıtlaSilcok lezzetli görunuyor.mantarı cok sevıyorum,her ne kadar dısarıdan alıp korkudan yemeye cekınsek de.ama bu tarif, ben de mantarlı yemek hayalleri canlandırdı:)ellerinize saglık..
sevgiler
Canım mantara bayılırım. Pestik mantarını da çok merak ettim. Sma bizim buralarada (istanbul) hiç duymadım.
YanıtlaSilYemeğin enfes olmuş. Tam ekmek arası için.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Canim cok lezzetli gorunuyor. Hmmmm karnim acikti valla.
YanıtlaSilARPAÇIK SOĞANLA YAPILAN SOĞAN YAHNİSİNE BAYILIRIM,BU SOĞANIN LEZZETİ BİR BAŞKA OLUYOR BİRDE MANTARLA GÜZEL OLMUŞTUR.....
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık tadına doyul
YanıtlaSilmaz öpüyorum...
Canım ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Merhabalar.
YanıtlaSilBayramını en içiten dileklerimle kutluyorum.Geç kaldım ama meleğimin ameliyatı,bayram telaşı derken yeni bakabildim bloğuma...
Ellerine sağlık nefis gözüküyor.
Kendine iyi bak.
SEVGİLERİMLE...
Tadının enfes olduğu görüntüsünden belli, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCANIM NE KADAR PRATİK BİR YEMEK HARİKA OLMUŞ.DESENE SIKIŞTIĞIMIZDA İMDADIMIZA KOŞACAK TÜRDEN.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER
YanıtlaSilBu ikiliye bayılıyorm.Ellerine sağlık.Harika görünüyor:)
YanıtlaSilsevgilerimle,
http://www.meltemmutfakta.com
mantar ve soğan ayrılamaz ikili
YanıtlaSilellerine sağlık canım eminim nefis olmuştur
Canım gece yarısı bitirdin beni buralarda nasıl severim bir bilsen
YanıtlaSilharika görünüyor.
ellerine sağlık
öpüyorum.
Ellerine sağlık harika görünüyor ben bayılırım mantara hele soğanda eklenince hımmmm... müthiş ikili bide baharatla olunca.
YanıtlaSilKöy mantarını çok severim,artık mantar zamanı Bolu'ya gidemediğim için yiyemiyorum ama rahmetli annem çeşit mantar bulurdu ve her mantarın pişirme şekli farklıydı :)
YanıtlaSilve yemeklerde arpacık soğan harika bir seçim.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler
Bu arada Bloxoo +5 canım :)
öptüm
Bu ne kadar güzel bir görüntü yaa:)))Çok canım istedi ama.Ellerine sağlık Taze Naneciğim...Afiyet olsun..
YanıtlaSilmerhaba canım mantarın birçok tarifini yaparım ama arpacık soğanla hiç denemedim harika görünüyor bir de doğal olunca ben bayılırım ne kadar şanslısınız size ve yapanlara afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilharika bir görüntü hani derler ya,yemede yanında yat...
YanıtlaSil