1 kilo kornişon salatalık
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 kafa sarımsak
aldığı kadar su
Yapılışı
Salatalıkları yıkayıp bir bidona koyun. Üzerine tuzunu, sarımsağını ve sirkeyi ilave edin. Suyunu salatalıkların hepsi içerisinde kalacak şekilde ilave edin. Kapağını kapatın. Bir iki gün sonra kontrol edin. Suyu azalmışsa biraz daha su ekleyin. Serin bir yerde 4-5 hafta içerisinde kullanıma hazır olur.
Kırmızı kapaklı kaptaki turşu olmuş ve kullanıma hazır. Sarı kapaklı turşu ise henüz bulanık ve daha olmamış. Turşu yapıldıktan sonra rengi bulanıklaşabilir paniklemeyin çünkü bu turşunuz olacak demektir.
Ben de denemiştim bi keresinde ama güzel olmamıştı bi de bu tarifi deneyeyim,sevgiler canımcım...
YanıtlaSilŞu iftar saatine saatler kala turşuyu görünce ağzım sulanmadı desem yalan olur :)
YanıtlaSilElinize sağlık.
Salata tursusuna sarımsak ilave etmemişsiniz? Genelde lezzet versin diye ilave edilir, bunun bir nedeni varmı.Birde sizin tipte turşu hazırladığımızda salatalıkların acı olması için acı biber atsak, salatanın kütür kütülüğü gider mi?
sevgiler
Sarımsak, acı biber katabilirsiniz içerisine tabiki.
YanıtlaSilBen sarımsak ve acı biber turşusunuda ayrı ayrı yaptığım için salatalık turşusuna katmadım.Siz isterseniz katabilirsiniz.
iyi pazarlar canim tursu olunca ben suyunu iceyim olurmu eline saglik........
YanıtlaSilTurşu mevsimi geldi ellerinize sağlık bende sarımsak eklerim nohut eklerim şimdi sizin bu tarifi uygulayacağım sevgiyle kalın...
YanıtlaSil