18 Eylül 2009 Cuma

ŞEKERPARE



Malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı irmik
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için
6 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine birer fındık batırın. Tüm malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.

2 yorum:

  1. memleketime Polonyaya gidiyorum hazır sekerpareleri alıp goturecektim ama simdi vazgectim :) senin tarifine gore orda da yapabilirim.
    Bir de senin tarifi
    ne gore biber tursusu yaptım hazır olunca nasıl oldugunu yazarım.
    Senin ve ailenin Mubarek Ramazan Bayramını kutlar mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. canım arkadaşım ramazan bayramını kutlarım sevgilerimle, bu dolmalar şahane,bayram tatlılarının üstüne süpper gider

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil