11 Eylül 2009 Cuma

MİLFÖY MANTISI



Malzemeler
10 adet milföy
200 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
karabiber
1 yumurta sarısı
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Soğanı rendeleyip bir çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip tuzunu ve karabiberini katın. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Milföy yapraklarını dörde bölün, kıymalı harçtan içerisinine koyun. Uçlarını kapatın ters çevirip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu sarımsak döküp, 1 çorba kaşığı sıvıyağda biraz kavurduğunuz salçayı döküp servis yapın.

13 yorum:

  1. hayatım ellerine sağlık...bende denicem ptesi akşamki misafirlerime...öpüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ayy bu çok güzel acıktım mı ne
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Sendede yok yok anacım bu ne güzel tarif,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.mantının her türünü severim bunu da denemeliyim.
    öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. muhteşem görünüyor eminim çok lezzetlidir!
    denencekler listesine koydum!!!

    YanıtlaSil
  6. Çıtır çıtır çok severim milföy mantısını
    ellerine sağlık canım benim
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. canım güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık tabağı alsam ayıp olurmu:)))

    YanıtlaSil
  8. canım eline sağlık,çok güzel bir tarif,sevgiler

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  9. Canım eminim harika olmuştur milföy ile ben yufkalısını denemiştim..

    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canım bilmediğim ne çok mantı varmış:))

    YanıtlaSil
  11. Mantın çok değişik olmuş canım. Hiç denememiştim. İlk fırsatta deneyeceğim. Yoğurt çok yakışmıştır.
    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Harika, süper bir fikir. Milföy kullanmak, daha az zahmetli, pratik
    Vallahi bravo

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar değişik bir tarif olmuş.Oldukça lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil