10 adet milföy
200 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
karabiber
1 yumurta sarısı
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Soğanı rendeleyip bir çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip tuzunu ve karabiberini katın. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Milföy yapraklarını dörde bölün, kıymalı harçtan içerisinine koyun. Uçlarını kapatın ters çevirip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu sarımsak döküp, 1 çorba kaşığı sıvıyağda biraz kavurduğunuz salçayı döküp servis yapın.
hayatım ellerine sağlık...bende denicem ptesi akşamki misafirlerime...öpüyorum sevgilerimle
YanıtlaSilayy bu çok güzel acıktım mı ne
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Sendede yok yok anacım bu ne güzel tarif,ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor.mantının her türünü severim bunu da denemeliyim.
YanıtlaSilöpüyorum sevgiler..
muhteşem görünüyor eminim çok lezzetlidir!
YanıtlaSildenencekler listesine koydum!!!
Çıtır çıtır çok severim milföy mantısını
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim
öpüyorum.
canım güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık tabağı alsam ayıp olurmu:)))
YanıtlaSilcanım eline sağlık,çok güzel bir tarif,sevgiler
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
Canım eminim harika olmuştur milföy ile ben yufkalısını denemiştim..
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Canım bilmediğim ne çok mantı varmış:))
YanıtlaSilMantın çok değişik olmuş canım. Hiç denememiştim. İlk fırsatta deneyeceğim. Yoğurt çok yakışmıştır.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgilerimle
Harika, süper bir fikir. Milföy kullanmak, daha az zahmetli, pratik
YanıtlaSilVallahi bravo
Ne kadar değişik bir tarif olmuş.Oldukça lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil