23 Ekim 2009 Cuma

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ



Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
açmak için
sıvıyağ
içi için
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
üzeri için
yumurta sarısı
Yapılışı
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Cevizden daha iri bezelere ayırın. 10 dakika dinlendirin. Ispanağı yıkayıp haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ispanakları ekleyip tuzunu ve baharatlarını katın. Hamurları merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ sürün. Diğer hamurlarıda açıp yağlayarak üst üste dizin. Hamurdan bir tane alıp temiz bez üzerinde elinizle çeke çeke açın. İncelen yufkanın üzerine harç malzemesinden serpin. Bezin kenarından tutup aşağıya doğru yuvarlayın. Böreği gül şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirin.

7 yorum:

  1. ev yapimi borek nasil canim cekiyor. Hic denemedim yapmayi acaba bir cesaret denesem mi?

    YanıtlaSil
  2. Harika çok severim ıspanaklı börekleri....

    YanıtlaSil
  3. Böreğiniz nefis görünüyor, ellerinize sağlık. İyi günler.

    YanıtlaSil
  4. beeeeeeeeeeen ispanakli böregi cooooooooooooooook severim... Diyet arasi bu hafta sonu bende yapacagim! Bosnak böregi (ispanakli kol böregi) ... hmmmmm

    Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım bunun patateslisini yemiştim ıspanaklınında tadı mükemmeldir eminim.

    YanıtlaSil
  6. Nanem harika olmuş,ıspanaklı börek olsa nasıl yerdim oyy oyy :)
    Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. BAYILIRIM HEM ISPANAKLI HEMDE ÇARŞAF BÖREĞİNE ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil