4 adet patlican
1 çorba kasesi mısır unu
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup hepsini uzunlamasına 6'ya bölün. Tuzlu suda haşlayın. Süzgeçe alıp suyunun tamamen süzmesini sağlayın. Teflon tavaya biraz sıvıyağ döküp kızdırın. Patlicanları mısır ununa bulayıp teflon tavaya dizin. Arkalı önlü kızartın.
çok ilginç görünüyor hiç tatmadım eline sağlık yinede sevgiler
YanıtlaSilpatlıcanın en sevdiğim hali ama epeydir yapmıyorum ama ben tamamen kesmeden yapıyorum sap kısmına kadar kesiyorrum sapınıda temizleyip sapıyla haşlıyodum daha pratik oluyor tek tek çevirmektense ama zaten herhaliyle çok severim ben patlıcanım ellerinize sağlık nar gibi kızarmış
YanıtlaSilcanım bu gün sendeyim önce patlıcan kızartması sonra kabak tatlısı nede severim arkadaşım ellerine sağlık..iyi günler canım..
YanıtlaSilnanecim çok değişik bir tat olmuş
YanıtlaSildenemek lazım .ellerine sağlık canım.
Canımmm karadenizde çok sevilerek yapılıp yenir ellerine sağlık harika öptüm...
YanıtlaSilcanım eline sağlık..
YanıtlaSilbu patlıcan kızartma bizim oralarda çok sevilir.. mısır unu harika bir tat veriyor değilmi..
üzerine de sarmısaklı yoğurt..
ohh olsada yesekk:))
Ben daha çok beyaz unla yaparım:)
YanıtlaSilçokda leziz oluyor,ellerine sağlık canım...
kabakta bu şekilde güzel oluyor:)
Bizde sıklıkla yapılır naneciğim..Özellikle Trabzon'un alacalı ince patlıcanları ile nefis olur..Şimdi çok imrendirdin beni bilesin..Ellerinize sağlık misss nanem..Kocaman öpüyorum yanaklarından..
YanıtlaSilSevgiler..
harika hamsi gibi olmuştur ne güzel....
YanıtlaSilDeğişik ve farklı bir lezzetle bizleri buluşturduğunuz için teşekkürler sevgiyle kalın...
YanıtlaSilCanim sen boyle patlicanlari yap bende bakarken agzimin sulari aksin ellerine saglik patlican hastasiyim ve bu da nefis gorunuyor(galiba sende bir patlican hayranisin?)AFIYET OLSUN,SEVGILER...
YanıtlaSilMısır unu daha br lezzet vermiştir bence ellerine sağlık..
YanıtlaSilaaaa çok degişik canım. sevgiler..
YanıtlaSilbende yapmıştım kayınpederim balık sanmıştı söylemedik patlıcan olduğunu:)
YanıtlaSilAaa balık gibi güzel mi tadı canım
YanıtlaSilMerhabalar;
YanıtlaSilCanım senden bir ricam olacak GAP GÖRME ENGELLİLER İ.Ö.O YARDIM ETKİNLİĞİ ( Gaziantep görme engelliler) Düzneliyoruz forumda blogumda yer verdim eğer sende yer verirsen çok mutlu olurum. Ayrıntı için bloguma bakabilirsin :)
ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilMısırunum bol bu aralar bu tarifide denemeliyim..:)
YanıtlaSilsevgiler
patlıcan oldugunu söylemesen sanki hamsi kızartmışsın gibi duruyor balık zannedip yiyen olur :) tam eşime göre haberi olmadan tadına bakmalı eminim tadına muhteşemdir
YanıtlaSilellerine saglık canım
sevgiler
mısır unlu patlıcan mı?? hiç yemedim yemelirim. ellerine sağlık!
YanıtlaSilCanım yaa çook değişik olmuş valla,ellerine sağlık.Denenesi bir tarif.
YanıtlaSilSevgiler
çok değişik ve güzel görünüyor üstelikte kolay :) hemen denemek lazım
YanıtlaSilCanım böyle hiç görmemiştim patlıcan kızartmasını:) ama leziz görünüyor ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSileminim çok lezzetlidir patlıcanın her türlüsünü çok severim ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilTadı gerçekten çok lezzetli, mutlaka deneyin derim.
YanıtlaSilBende patlicanı çok severim.