14 Ekim 2009 Çarşamba

MISIR UNLU PATLİCAN



Malzemeler
4 adet patlican
1 çorba kasesi mısır unu
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup hepsini uzunlamasına 6'ya bölün. Tuzlu suda haşlayın. Süzgeçe alıp suyunun tamamen süzmesini sağlayın. Teflon tavaya biraz sıvıyağ döküp kızdırın. Patlicanları mısır ununa bulayıp teflon tavaya dizin. Arkalı önlü kızartın.

25 yorum:

  1. çok ilginç görünüyor hiç tatmadım eline sağlık yinede sevgiler

    YanıtlaSil
  2. patlıcanın en sevdiğim hali ama epeydir yapmıyorum ama ben tamamen kesmeden yapıyorum sap kısmına kadar kesiyorrum sapınıda temizleyip sapıyla haşlıyodum daha pratik oluyor tek tek çevirmektense ama zaten herhaliyle çok severim ben patlıcanım ellerinize sağlık nar gibi kızarmış

    YanıtlaSil
  3. canım bu gün sendeyim önce patlıcan kızartması sonra kabak tatlısı nede severim arkadaşım ellerine sağlık..iyi günler canım..

    YanıtlaSil
  4. nanecim çok değişik bir tat olmuş
    denemek lazım .ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Canımmm karadenizde çok sevilerek yapılıp yenir ellerine sağlık harika öptüm...

    YanıtlaSil
  6. canım eline sağlık..
    bu patlıcan kızartma bizim oralarda çok sevilir.. mısır unu harika bir tat veriyor değilmi..
    üzerine de sarmısaklı yoğurt..
    ohh olsada yesekk:))

    YanıtlaSil
  7. Ben daha çok beyaz unla yaparım:)
    çokda leziz oluyor,ellerine sağlık canım...
    kabakta bu şekilde güzel oluyor:)

    YanıtlaSil
  8. Bizde sıklıkla yapılır naneciğim..Özellikle Trabzon'un alacalı ince patlıcanları ile nefis olur..Şimdi çok imrendirdin beni bilesin..Ellerinize sağlık misss nanem..Kocaman öpüyorum yanaklarından..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. harika hamsi gibi olmuştur ne güzel....

    YanıtlaSil
  10. Değişik ve farklı bir lezzetle bizleri buluşturduğunuz için teşekkürler sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  11. Canim sen boyle patlicanlari yap bende bakarken agzimin sulari aksin ellerine saglik patlican hastasiyim ve bu da nefis gorunuyor(galiba sende bir patlican hayranisin?)AFIYET OLSUN,SEVGILER...

    YanıtlaSil
  12. Mısır unu daha br lezzet vermiştir bence ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. aaaa çok degişik canım. sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. bende yapmıştım kayınpederim balık sanmıştı söylemedik patlıcan olduğunu:)

    YanıtlaSil
  15. Aaa balık gibi güzel mi tadı canım

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar;
    Canım senden bir ricam olacak GAP GÖRME ENGELLİLER İ.Ö.O YARDIM ETKİNLİĞİ ( Gaziantep görme engelliler) Düzneliyoruz forumda blogumda yer verdim eğer sende yer verirsen çok mutlu olurum. Ayrıntı için bloguma bakabilirsin :)

    YanıtlaSil
  17. ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  18. Mısırunum bol bu aralar bu tarifide denemeliyim..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. patlıcan oldugunu söylemesen sanki hamsi kızartmışsın gibi duruyor balık zannedip yiyen olur :) tam eşime göre haberi olmadan tadına bakmalı eminim tadına muhteşemdir
    ellerine saglık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. mısır unlu patlıcan mı?? hiç yemedim yemelirim. ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  21. Canım yaa çook değişik olmuş valla,ellerine sağlık.Denenesi bir tarif.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. çok değişik ve güzel görünüyor üstelikte kolay :) hemen denemek lazım

    YanıtlaSil
  23. Canım böyle hiç görmemiştim patlıcan kızartmasını:) ama leziz görünüyor ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  24. eminim çok lezzetlidir patlıcanın her türlüsünü çok severim ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. Tadı gerçekten çok lezzetli, mutlaka deneyin derim.
    Bende patlicanı çok severim.

    YanıtlaSil