Malzemeler
2 adet yufka1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuru üzüm
250 gr kuşbaşı et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
tuz,karabiber
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dak. bekletin. Sıvıyağ kızdırın yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağın içerisine alıp pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Kuş üzümleri ve tuzunu ekleyip 1,5 su bardağı sıcak suyla pilavı pişirin.Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağla etlerin renkleri dönünceye kadar pişirin. Pişmesine yakın soğanını ekleyip, soğanlarla birlikte kavurun. Pişen eti pilavla karıştırıp karabiberini ekleyin. Yufkayı ikiye bölüp dört parça yufka elde edin. Bir kasenin içine yufkayı yayın. Fazla kenarlarını çıkarıp içine yerleştirin. İçini etli pilavla doldurun. Yufkanın kenarlarını içine kapatın. Kaseyi yağlanmış tepsiye ters çevirin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
selam.çok hoş ve degişik bir pilav olmuş.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
eline sağlık tazenanem..hem değişik hemde perde pilavının değişik versiyonu olmuş.
YanıtlaSilolsada yesem dedim şimdi..sevgiler.
Görüntü ne kadar da güzel,pilavı zaten çok severim bu halini daha da çok sevdim..
YanıtlaSilEllerine sağlık...
bunu bilir söylerim bu paşalar hünkarlar biliyor ağzının tadını
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
Enfes görünüyor canım bu,inşallah denemek nasip olur.
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgiler..
çok güzel porsiyonluk servisi kolay, denenecekler listeme aldım arkadaşım sevgiler
YanıtlaSilooo ne gzel elerine sağlık enfes
YanıtlaSilsevgiler iyi sahurlar
görüntü süper.tam paşalara layık bir pilav.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler...
canim selam yine gelicem yorum icin
YanıtlaSilama seni sobeledim bana bir ugra
canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor afıyet olsun sevgılerımle..
YanıtlaSilMerhaba..
YanıtlaSilBu pilav yapacaklarım listesinde 1.sırada..
En kısa zamanda deniycem sonucu bildiririm canım..Emeklerine sağlık..