26 Ağustos 2010 Perşembe

KAFESLİ PİLAV



Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı sıcak su
6 tane milföy
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletip iyice süzün. Sıvıyağı kızdırıp dolmalık fıstıkları hafif pembeleştirin. Pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Üzümü, sıcak suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. Milföyleri unlayıp biraz inceltin. Şeritler çıkarın. Margarinle yağlanmış kaselere milföy şeritlerini yapıştırın. Soğumuş olan pilavı kaselere paylaştırın. Sarkan milföyleri üzerine kapatın. Tepsiye yerleştirin. Milföyler kızarana kadar pişirin. Kaselerden pilavların çıkarıp servis yapın.

10 yorum:

  1. harika görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. pasta gibi maşallah
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler bana da beklerim...http://egelininmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. sevgili Taze nane, kafesli pilavları anladığım kadarıyla kişiye özel düşünmüşsün ne de güzel olmuş böyle..Diğer tariflerde bunun kadar iştah açıcı görünüyor..Eline sağlık. Görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.Yine döktürmüşsün.Nefis görünüyor....

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. İlk yorum benden olsun bari :) Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Afiyet olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. canım hepsi nefis olmuş ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. cnm merhaba pilav harika görünüyor.bende blogspota geçtim blogun çok güzel olmuş emeğine sağlık.bende seni beklerim sevilayinaynasi.blogspot.com

    YanıtlaSil