19 Ağustos 2010 Perşembe

PATLİCANLI KÖFTE SARMA



Malzemeler
6 adet patlican
500 gr kıyma
3 dilim ekmek içi
1 tane soğan
tuz
karabiber
köfte baharı
kimyon
1 tatlı kaşığı salça
domates
biber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup dörde bölün. Tuzlu suda bekletin. Fazla suyunu süzüp kızgın sıvıyağda kızartın. Soğanı rendeleyin, kıyma, ekmek içi, tuz ve baharatlarla birlikte köfteyi hazırlayın. Uzun köfteler hazırlayıp kızartın. Kızarmış patlicanın ucuna köfteyi koyup rulo şeklinde sarın. Domates ve biber dilimi koyup kürdanla tutturun. Üzerine salçalı su gezdirin. Kızgın fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar pişirin.

10 yorum:

  1. geçen hafta yaptım bende misafirlerime :)

    komşum bu arada nasılsın, görüşemez olduk uzun zamandır? iyimisin hoşmusun?

    hayırlı ramazanlar, dua ile...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. İçerisinde patlıcan olan herşeyi çok seviyorum. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Urfalı'ya balcan olsun da nasıl olursa olsun değil mi =) Ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim yemeklerden bu, ellerine sağlık, ramazanda da misafirlere gönül rahatlığıyla sunulabilir,hem göze hem mideye hitab ediyor

    YanıtlaSil
  5. Çok seviyorum bende eline sağlık canım Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  6. Canimsin ellerine emeklerine saglik iftara daha 4 saat var ekrana yapistim afiyetler olsun canim.

    YanıtlaSil
  7. NE GUZEL OLMUS AFIYET OLSUN CANIM
    RAMAZANDA IYI BIR TERCIH BENCE
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık enfes görünüyor. ne lezzetli olmuştu şimdi o yemek. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım nefisss görünüyor.Hayırlı iftarlar diliyorum...

    YanıtlaSil
  10. çok iştah açıcı görünüyor, olsa da yesek şimdi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil