Malzemeler
yarım paket yaşmaya
1 çorba kaşığı tozşekeryarım paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
500 gr un
Yapılışı
Mayayı ılık suda eritin. Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Tüm malzemeleri ekleyip ele yapışan cıvık bir hamur elde edin. Hamuru iki misli kabarana kadar bekletin. Daha sonra unlanmış tezgahta hamuru elinizle hafifçe bastırarak pişireceğiniz tava büyüklüğüne getirin. 10-15 dakika daha bekletin. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.
inanmıyorum sıcak sıcak ne yenir şimdi yanına bide peynir ,tereyağ ,bal hımmmmm
YanıtlaSilÖzellikle sabahları kahvaltıda sıcacık yemek ne de güzel olur!Ellerine sağlık!
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilKahvaltıda çok güzel olur bence.Sıcak çay,peynir,zeytin ve süzme yoğurt birde.
YanıtlaSilellerinize sağlık.annem tarifinizi aldı yapacak.telif hakkınız var?:))
sağolun varolun.
bence kahvaltıda çok güzel olur.Peynir,zeytin sıcak bir çay ve süzme yoğurt.Annem tarifinizi alıd.telif hakkı yok demi yapabiliriz:))
YanıtlaSilsağolun varolun.
Bu bizim buraların ekmeği çok sık yaparım:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
sıcakken içine birde tereyagı sürdünmü o zaman değme keyfime.ellerine saglık.
YanıtlaSilBazlama benim en sevdiğim şeylerden biridir.Kuadasına tatile gittiğimizde bazlama yapan bir yer vardı az sayıda yaptığından sabah bitmeden diye erkenden gider alırdım sabah kahvaltısında ymek için ellerine sağlık
YanıtlaSilBazlama bayılırım sana,en sevdiğim şeylerden biridir,ellerine sağlık birde böyle yapıcam:)
YanıtlaSilYA NE ÇOK YORUM YAZDIM..KARDEŞİM SENDE AZ POST YAYINLA CANIM...
YanıtlaSilBAZLAMA HARİKA GÖRÜNÜYOR..SENİ TEBRİK EDİYORUM NEREDE ZOR İŞ VARSA ONU YAPIYORSUN HELAL OLSUN VALLA...ÖPTÜMMM