14 Mayıs 2009 Perşembe

KAZAYAĞI MÜCVERİ



Malzemeler
500 gr kazayağı
1 demet maydanoz
1 bağ taze soğan
yarım demet taze nane
3 tane yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Kazayağı ve maydanozu ince ince kıyın. Taze soğanları ve taze naneyide ince ince kıyın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Kızgın sıvıyağda birer kaşık koyarak arkalı önlü kızartın.

28 yorum:

  1. nanecım yemın ederım aklımda mucver yapmak vardı :) hatta tarıf bakıcak tım netten . kız sen ıcımımı okuyosun :)

    YanıtlaSil
  2. oy oy ellerine sağlık tamda mevsimi mücverin yemesinede yapmasınada bayılırım

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir tarif olmuşş
    böyle,
    eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Artık tariflerini deneyeceğim diye mutfaktan çıkamaz oldum...yeter yani....İllede güzel şeyler yayınlamak zorundamısın?

    YanıtlaSil
  5. adını ilk kez duydum.eline sağlık canım.nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  6. kazayağını ilk kez duydum ben,sanırım bi çeşit ot dimi?ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. senin sitene gelince hep aciktigimi hissediyorum.. her defasinda istah acici seyler ekliyiorsun... Canim, seni kocaman opuyorum.. sevgiler, medinem

    YanıtlaSil
  8. Canımmm kazayağı ilk defa duydum ama görüntü süper ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. afiyet olsun canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. ELLERİNE SAĞLIK YANİE DÖKTÜRMÜŞŞSÜN...

    YanıtlaSil
  11. kazayağı dediğin bir ot çeşidi galiba.ben şu yaşıma geldim ot isimlerini bir türlü ögrenemedim.ellerine saglık.mücver gibi gözküyor.

    YanıtlaSil
  12. ellerınzıe saglık mücveri severım ama yapan ustaysa:)
    senınkıde usta ısı olmus masallah

    YanıtlaSil
  13. aaaa kaz ayağı yeniyor mu? şu bizim bildiğimiz orda burda sarmaşık olarak çıkan kaz ayağı mı? çok ilginç geldi

    YanıtlaSil
  14. bende pazara gittiğimde alacaktım onun yerine ısırganotu oldım.bu cumartesi alıp denemek lazım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  15. “İki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle Allah arasında bir perde yoktur;
    Biri, zulüm gören kişinin duası
    öbürü de mü’minin kardeşine gıyabında ettiği dua.”
    dualarda unutulmamak dileğiyle..cumanız mübrek olsun hayırlı geceler

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık kazayagını kavurarak yeriz bir hiç mücverini düşünmemmiştim iyi fikir aslında sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ayy ben böyle bir bitki hiç duymadım :))Ama mücverin her çeşidini çok severim.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  18. kazayağı hiç yemedim:))
    çok güzel görünüyor ama ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Canim bu ara her blogda ayri bir ot adi, inan ben kazayaginida hic duymadim, ama mücverlerin süper olmus, muhakak tadida mükemmeldir, ellerine saglik canim, sevgiler....

    YanıtlaSil
  20. HİÇ DUYMAMIŞTIM BU SEBZEYİ ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZİZ GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  21. ilginç bir tarif olmuş ellerine saglık

    YanıtlaSil
  22. selam canim kazayagini ilk defa duydum aceba baska bir ismi daha varmi degisik geldi
    ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık canımY yeşil yeşil içim açıldı ne değişik olmuş denemek istiyorum hatta kaz ayağını duydum ama nasıl bir şey bilmiyorum :)
    Sevgilerimle hayırlı cumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  24. ben bu kazayağını ilk kez duydum arkadaşım.Bir ot heralde.Değişik bişey .Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Neyin mücveri olursa olsun bayılırıııım ellerine sağlık Nanecim....

    YanıtlaSil
  26. oh oh bu kazayağı da ne yoksa şu tavukların ayağına benzeyen bitkimi köyde olurdu bizim tarlalarda ama horoz bacağı denirdi.ıspanak gibi yemeği yapılırdı:))))horoz bacağı kaz ayağı:)))))canım sevgiler ve mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil