Gülleri bizim bahçeden kopardım, Isparta Gülü. Mis gibi kokusu var. Bu dönemlerde açıyor bizde reçel yapıyoruz.
Malzemeler
300 gr gül
300 gr gül
1 kilo tozşeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Gülleri yapraklarından ayırıp ucundaki beyaz yerleri koparın. Gülleri yıkayıp süzün. Güllerin üzerine tozşekeri döküp güller ezilinceye kadar şekerle ovun. Bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte reçeli pişirin. Ocaktan almaya yakın. 1-2 damla limon suyu ekleyin.
gül reçeli yapmak her zaman zormuş gibi geldi bana.ama ne kadar kolaymışçpeki ben antalyada herhalgi bir gül agacından alsam bu gülleri olurmu?
YanıtlaSilGülleriniz harika görünüyor.İmrendim doğrusu.Sizi kutlarım.Saygılarımla...
YanıtlaSilBen kokulu reçelleri seviyorum.
YanıtlaSilGül ,çilek,akasya çiçeği,ayva vs.
Ne güzelde kokuyordur şimdi gül reçeli.
Teşekkürler.
cok guzel gozukuyor gercekten ellerine sağlık
YanıtlaSilannecigimde cok yapardi,isparta gülüyle ayri bir lezzetli ayri bir aromali oluyor,berrak nefis görünüyor eline saglik
YanıtlaSiloooo harikasın, tek yapmadığım reçel gül reçeli. Bende denemek istiyorum. Fakat sormadan edemeyeceğim, 100 gr gül yaprağına 1 kg.şeker????? Ön bilgi olarak lütfen yazarsan sevinirim. Gül yaprağı çok az değilmi bu kadar şeker için? Bu ölçülerde ne kadar reçel çıkıyor?
YanıtlaSilŞimdiden teşekkür cevap için. Sevgiler..
Asiye hanim 100 gr. degil 300 gr. yazilmis.
SilMis kokulu gül reçeli, rengi de çok güzel olmuş.Isparta gülüyle yapılanın lezzeti de bir başka oluyor.Ellerine sağlık güzelim.
YanıtlaSilSevgilerimle...
canım gül reçeline bayılırım.sayende nasıl yapıldığınıda öğrenmiş oldum.ellerine sağlık.kekcafe
YanıtlaSilcanım gül reçeline bayılırım.sayende nasıl yapıldığınıda öğrenmiş oldum.ellerine sağlık.kekcafe
YanıtlaSilEN ÇOK SEVDİĞİM REÇELDİR.BİLİYORMUSUN KALP HASTALARI İÇİN ÖNERİLEN BİR REÇEL BU...
YanıtlaSilaslında pek sevmem ama evyapımını hiç denemedim belki de böylesi daha güzeldir
YanıtlaSil