23 Mayıs 2009 Cumartesi

DİKEN UCU KAVURMASI



 Diken uçlarını biz kendimiz topladık. Bu mevsimde çok fazla bahçemizin dışında dikenlik yerlerde var. Ama çok fazla üzeri karınca doluydu. Çok fazla yıkadık karıncalardan temizlemek için.
Malzemeler
250 gr diken ucu
yarım kangal sucuk
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet domates
tuz
karabiber
kırmızı biber
Yapılışı
Diken uçlarını ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgeçe alıp suyunun tamamen süzmesini bekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda kavurun. Yemeklik doğranmış domatesleri ve sucukları doğrayıp soğana katın. Bir iki kez çevirip diken uçlarını ekleyin. 4-5 dakika kavurup baharatını katın. Yumurtalarını kırıp yumurtalar pişinceye kadar pişirin.

20 yorum:

  1. ben bunu hiç bilmiyorum ama otların hepsine bayılırım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ay benim çok sevdiğim bir ottur ne kadar şanslısınız bunu toplayabildiğiniz için ellerine sağlık canım benim için yeyin lütfen:)Köyüme gitmeme az kaldı bende orada bol bol yerim :)
    köy pizzasıda nefis olmuş canım nasıl üretgen marifetli bayanlarsınız sizi çok tebrik ediyorum canım.iyi haftasonları diliyorum.kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. doganin bize sundugu nimetler cok,organik kendi halinde büyüyen otlardan nefis yemekler yapiliyor,ellerine saglik hafif tam yazlik yemek olmus

    YanıtlaSil
  4. Canim ilgin icin cok tesekkürler, tiryaki radyosundan geldigine eminim, ama bloguma girebilsem hemen kaldiracagim o linki ama giremiyorumki, bende blogerin yardim formuna yazdim bakalim ne cevap alirim. sana cok tesekkürler, sevgilerr...
    ayrica Diken ucu kavurmanda cok degisik ve ilgin olmus, paylasimin icin cok tesekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. goruntusu super ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  6. mujdenin denemeleri23 Mayıs 2009 13:53

    Daha önce adını bile duymamıştım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. bildiğimiz diken ucumu acaba.Ellerine diken batmadımı?biraz zahmetli bir yemekmiş.ellerine saglık.tadı nasıl acaba.

    YanıtlaSil
  8. canım sorun galıba nette hepimiz bu sorunu yasıyoruz bir çok arkadas yazmış sorun var diye düzelir sanırım zamana bırakALIM ama inatla actım bak zaman alıyo ama

    YanıtlaSil
  9. İLK KEZ DUYUYORUM .. EMİNİM ÇOK LEZİZ OLMUŞTUR ELLERİNE SAĞLIK CNAIM...GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...

    YanıtlaSil
  10. bizim memlekette bunları pişmemiz yerdik pişrenler de vardı ben hiç görmemiştim pişmiş hallerini :)zibilanga diyorlar buna benim melekette..

    YanıtlaSil
  11. NE ÇOK GÜZEL LEZZETLİ OTLAR VAR ŞU DÜNYADA.BAKSANA NEFİS BİR LEZZET ÇIKMIŞ ORTAYA.OLSA DA TADINA BAKABİLSEYDİM KEŞKE ÇÜNKÜ BURALARDA YOK.İLK KEZ SENDEN DUYDUM CANIM.AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

    YanıtlaSil
  12. ılk defa duydum :) elıne saglık.

    YanıtlaSil
  13. hiç duymamıştım .gerçekten tadını çok merak ettim

    YanıtlaSil
  14. ilk kez duydum tadını merak ettim doğrusu

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel olur.
    Çokda güzel görünüyor.
    Ellerine sağık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. of ya böyle güzel güzel otlardan yemek ler yapılınca bir egeli olarak kendimi çok kötü hisediyorum ellerine salık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. çok değişik ve ilginç bir yemek olmuş.ilk defa görüyorum.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Çok lezizz ggörünüyor kavurma..

    Ellerine sağlık Nanecim..

    YanıtlaSil
  19. Çok enfes görünüyor.Biz buna zibilanga diyoruz.Kavurmasını bizde yapardık ama ben çok sevmezdim.Çünkü soğan ile kavururduk.Bu harika görünüyor domatesli,yumurtalı.ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil