Malzemeler
250 gr diken ucu
250 gr diken ucu
yarım kangal sucuk
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet domates
tuz
karabiber
kırmızı biber
Yapılışı
Diken uçlarını ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgeçe alıp suyunun tamamen süzmesini bekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda kavurun. Yemeklik doğranmış domatesleri ve sucukları doğrayıp soğana katın. Bir iki kez çevirip diken uçlarını ekleyin. 4-5 dakika kavurup baharatını katın. Yumurtalarını kırıp yumurtalar pişinceye kadar pişirin.
ben bunu hiç bilmiyorum ama otların hepsine bayılırım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilAy benim çok sevdiğim bir ottur ne kadar şanslısınız bunu toplayabildiğiniz için ellerine sağlık canım benim için yeyin lütfen:)Köyüme gitmeme az kaldı bende orada bol bol yerim :)
YanıtlaSilköy pizzasıda nefis olmuş canım nasıl üretgen marifetli bayanlarsınız sizi çok tebrik ediyorum canım.iyi haftasonları diliyorum.kocaman sevgiler..
doganin bize sundugu nimetler cok,organik kendi halinde büyüyen otlardan nefis yemekler yapiliyor,ellerine saglik hafif tam yazlik yemek olmus
YanıtlaSilCanim ilgin icin cok tesekkürler, tiryaki radyosundan geldigine eminim, ama bloguma girebilsem hemen kaldiracagim o linki ama giremiyorumki, bende blogerin yardim formuna yazdim bakalim ne cevap alirim. sana cok tesekkürler, sevgilerr...
YanıtlaSilayrica Diken ucu kavurmanda cok degisik ve ilgin olmus, paylasimin icin cok tesekkürler, sevgiler...
goruntusu super ellerıne saglık
YanıtlaSilDaha önce adını bile duymamıştım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilbildiğimiz diken ucumu acaba.Ellerine diken batmadımı?biraz zahmetli bir yemekmiş.ellerine saglık.tadı nasıl acaba.
YanıtlaSilcanım sorun galıba nette hepimiz bu sorunu yasıyoruz bir çok arkadas yazmış sorun var diye düzelir sanırım zamana bırakALIM ama inatla actım bak zaman alıyo ama
YanıtlaSilİLK KEZ DUYUYORUM .. EMİNİM ÇOK LEZİZ OLMUŞTUR ELLERİNE SAĞLIK CNAIM...GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...
YanıtlaSilbizim memlekette bunları pişmemiz yerdik pişrenler de vardı ben hiç görmemiştim pişmiş hallerini :)zibilanga diyorlar buna benim melekette..
YanıtlaSilMmmm çok güzel denicem.
YanıtlaSilNE ÇOK GÜZEL LEZZETLİ OTLAR VAR ŞU DÜNYADA.BAKSANA NEFİS BİR LEZZET ÇIKMIŞ ORTAYA.OLSA DA TADINA BAKABİLSEYDİM KEŞKE ÇÜNKÜ BURALARDA YOK.İLK KEZ SENDEN DUYDUM CANIM.AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
YanıtlaSilılk defa duydum :) elıne saglık.
YanıtlaSilhiç duymamıştım .gerçekten tadını çok merak ettim
YanıtlaSililk kez duydum tadını merak ettim doğrusu
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Çok güzel olur.
YanıtlaSilÇokda güzel görünüyor.
Ellerine sağık.
Sevgiler
of ya böyle güzel güzel otlardan yemek ler yapılınca bir egeli olarak kendimi çok kötü hisediyorum ellerine salık.sevgiler.
YanıtlaSilçok değişik ve ilginç bir yemek olmuş.ilk defa görüyorum.ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok lezizz ggörünüyor kavurma..
YanıtlaSilEllerine sağlık Nanecim..
Çok enfes görünüyor.Biz buna zibilanga diyoruz.Kavurmasını bizde yapardık ama ben çok sevmezdim.Çünkü soğan ile kavururduk.Bu harika görünüyor domatesli,yumurtalı.ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSil