2 Mayıs 2009 Cumartesi

İRMİK HELVASI



Malzemeler
150 gr tereyağı
1 çorba kasesi irmik
1,5 çorba kasesi toz şeker
2,5 çorba kasesi süt
Yapılışı
Tereyağını etirin. İrmiği içerisine katıp hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Şekeri sütle birlikte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Rengi dönen irmiğe şekerli sütü katın. İrmik sütünü çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapadıktan sonra 15-20 dakika demlendirin.

10 yorum:

  1. Fatoş hele az yavaş..Ne mamalar böyle bir yandan ciğer bin yandan helva..
    Eline sağlık canım..Az evvelde un helvası vardı Defneylebirliktede..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik,harika olmus.

    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  3. Sunum çok güzel olmuş tarif yapılabilir kolaylıkta ellerine sağlık canım çok da severim bu helvayı.sevgiler gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  4. cigeri sevmem ama tatlıya hayırdemem

    YanıtlaSil
  5. Bak tevafuka. Annemler bende. Bu gün bahsi geçti irmik helvası istemişti. Hemen yapıcam ama ben çam fıstığı koyucam.

    YanıtlaSil
  6. taze nane irmik helvasına bayılırım ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. BİRKAÇ GÜNDÜR BLOGLARA BAKAMAMIŞTIM, NELER NELER YAPMIŞSIN BÖYLE SEVGİLİ TAZE NANE,HEPSİDE BİRBİRİNDEN GÜZEL GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  8. En sevdiğim şey.... mmmmm

    YanıtlaSil
  9. Helva için minik bir tavsiye denerseniz pişman olmazsınız, sıcak servis yaparken kaseye biraz helva, istediğiniz kadar dondurma, dövülmüş badem veya fındık, tekrar helva ters kapatın ve üzeri sizinki gibi badem afiyet olsun... pizzayı mutlaka deneyeceğim. Sevgilerrrr.

    YanıtlaSil
  10. TARİFLERİN MÜKEMMEL CANIM...
    ALDIM BUNUNDA TARİFİNİ DEFTERİME
    SEVGİLER....

    YanıtlaSil