3 kilo fasulye
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı kalın iri tuz
Yapılışı
Fasulyeyi ayıklayıp yıkayın. Sıcak suda hafif haşlayın. Bir tepsiye alıp soğumasını bekleyin. Fasulye turşusunu kuracağınız kaba biraz koyun. Aralarına iri doğranmış sarımsaklardan serpin. Fasulye ve sarımsak olarak kaba dizin. 3 litre suda sirkeyi ve tuzu karıştırıp tuzun erimesini sağlayın. Fasulyelerin üzerine tuzlu suyu dökün. Üzerine bir ağırlık koyup kapağını sıkıca kapatın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. 20-25 gün içinde turşu olur kullanabilirsiniz.
fasulye turşusu kavurması bizim oraların en meşhur yemeklerindendir.özellikle kahvaltıda reçel ve sahanda yumurtaya eşlik ederse acayip güzel olur.afiyet olsun...
YanıtlaSilSergime 1 hafta kaldi, oldukca yoruldum ama bu tursulari gorunce butun yorgunlugum gecti.. Harikasin..
YanıtlaSilEn kısa zamanda ben de denemek istiyorum.Başka denediğin ve beğendiğin turşular varsa paylaşır mısın?
YanıtlaSilŞimdiden ellerine sağlık canım.
her nekadar yemeklerin yanında bu turşu iyi gitse de ben sadece ana yemek olarak tabak tabak yiyebilirim bunu:)
YanıtlaSilbizde yaptık:)
YanıtlaSilharika oluyor pek lezetli içine gorukda koyduk.
harika görünüyorlar ellerine sağlık:)
hayırlı hafta sonları
Fasülye turşusunu çok severim ama hiç yapmadım.tarifini deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
Çok seviyorum fasülye tursusunu.Tamda nasıl yapacagımızı düsünüyorduk.Eline saglık çok iyi oldu bu:)
YanıtlaSilAmman hanımlar, sakın sakın, plastik mamülü hiçbir kaba, hele de böyle asit üretebilecek gıdaları asla koymayın!! Cam kavanozdan başka kap, asitli yiyeceklerde -ki asitsiz, suyu olanlarda- bile kesinlikle sağlığa zararlı! Uzun vadede tüm kanser türlerine devetiye bu plastik kaplar!
YanıtlaSilPlastik şişelerde bulunan Bisfenol A adlı maddenin kalp hastalıkları ve diyabet riskini arttırabileceği belirtildi.
YanıtlaSilPlastik şişelerde bulunan Bisfenol A adlı maddenin kalp hastalıkları ve diyabet riskini arttırabileceği belirtildi.
Sağlık Araştırmaları Sitesi'nde yer alan Exeter Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada bin 455 kişiden elde edilen verilerin analizi gerçekleştirildi. Yaş ve cinsiyet değişkenlerinin kontrol altına alınması sonrasında yapılan analizlerde yoğun bir şekilde Bisfenol A maddesine maruz kalmış kişilerde kalp-damar hastalığı geçirme riskinin 3 kat, diyabet (şeker) hastalığına yakalanma riskinin ise 2.4 kat arttığı görüldü.
Plastik kaplar, bebek şişeleri ve diş dolgularında bulunabilen Bisfenol A, dünya genelinde yılda 2 milyon ton üretiliyor. ABD'de kişilerin yüzde 93'ünün idrarında Bisfenol A maddesine rastlanmış bulunuyor.
Bunlar en ufak zararlar!!! Bir de asitli yiyecekleri sakladığımızı düşünelim!!! Hele o şalgam suyu ve turşuların, birde insanlığa resmen canına kast olan colanın bu plastiklerde günlerce beklediklerinde verecekleri zararları!!!
Çok güzel bir konuya değindiğiniz için yorumunuzu yayınladım. Ama keşke isminizide yazsaydınız.
YanıtlaSilYazınızda çok doğru ama bazen plastikleride ister istemez kullanıyoruz.
Teşekkürler.