Karadeniz yöresinde yapılan ve çok beğenilen omlet türü.
Malzemeler
1 çorba kasesi tuzlu hamsi
1 bağ pazı
1 bağ taze soğan
5-6 tane domates yaprağı
yarım demet nane
2 tane domates
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
pulbiber
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Sebzeleri yıkayıp ince ince doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapın. Boza kıvamında bir hamur olmalı. Teflon tavada bir çorba kaşığı kadar sıvıyağı kızdırın. İki kepçe harçtan tavaya döküp arkalı-önlü pişirin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin.
merhaba canım uzun zaman yoktum malum ramazan da başlıyor ben se tarhana ypıyorum :)kardeşim sayfan çok güzel olmuş..tabi hamsili çiritta da nefis, biz bilmiyoruz sisin sayenizde yeni tatlar öğreniyoruz canım kardeşim ahsabindunyasi sevgiyle geçsin günlerin iyi pazar lar diler:)
YanıtlaSilMerhaba canım nefis bir tarif hamsiyi çok severim ellerine sağlık sevgiler iyi pazarlar
YanıtlaSilSelamlar canim,
YanıtlaSilhamsili ciritta hic duymadigim bir tarif, ne de olsa deniz ürünlerine TR de cok uzak sayiliriz. Burda ici icegiz ama aliskanlik, balik kizartmasindan basak anladigim yok, ellerine saglik görüntü harika tadida nefis olduguna eminim.
Canim simdilik sadece bu blogumla"anneminkiziyim" ile ugrasiyorum"maharetler" i zaten kapattim " fistikagaci" ile ugrasamiyorum, sevgilerimle....
Ay bak bunu bizimkiler çok sever gibi geldi. Görüntüsüde güzel. Ellerine Saglık.
YanıtlaSilHiç duymamıştım,adı çok ilginçmiş.Denemeli ilk fırsatta.Eline sağlık canım,sevgiler.
YanıtlaSilmııımmm süper olmuş ellerine sağlık çok öptüm
YanıtlaSilcanım benim sanada hayırlı pazarlar ne güzel oldu yazdıgın anlatamam.burda taze hamsi yok hep salamura yada donmuş bu tarifi enkısa zamanda yapıcam .Sebze fukarası memlekette bana bir yemek daha kazandırdın:)sevgiler.
YanıtlaSilBalığın her türlüsünü severiz, özellikle böyle hamur işine yatkın olanlarını, balık burnumuzun dibinde ama yinede Karadeniz tarifleriyle lezzet katılmış balıkların tadı daha bir başka.
YanıtlaSilBEN İLK KEZ DUYUYORUM..BU LEZZETİ.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM..
SEVGİLER...
bi karadenizli olarak cirittayı burda görmek çok şaşıttı beni,herkes denesin gerçekten çok lezzetli bi yemek!ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilSelamm,
YanıtlaSilUzun bir aradan sonra tekrar buralarda olmak ne güzel :-))Ellerine sağlık , bunu daha önce duydum ama hiç yapmadım , tuzlu hamsim yok ama mevsiminde kesin deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle
çirittane ya. Çirıhta demelisin :)
YanıtlaSilhamsiyi çok severek yerim bu şekilde hiç denememiştim deniyeceklerimin arasına girdi mutlaka deniyecem böyle sebzelerle buluşunca hamsi dahada güzel olmuştur ellerinize sağlık size afiyet olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilBildiğim ve sevdiğim bir lezzet.Bende kış döneminde yapmayı düşünüyorum tuzlu hamsilerimle...
YanıtlaSilellerine emeğine sağlık canım.
Afiyet bal şeker olsun.
sevgiyle kal,
http://www.meltemmutfakta.com
İlk kez duyuyorum hiç denemedim ama içinde hamsi varsa tadı nefistir. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilİşte bu tam benlik balık için ölürüm. miss gibide kokar ohhh
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
ÇOK DEĞİŞİK BİR LEZZET. ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK...SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilanaa bizim yöresel lezzetlerimizden ben çook severim kıvamında yapılırsa tadına doyulmaz.. sen nerden öğrendin bunu yapmasını şaşırdım dışarda pek bilinmez de.. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilYöresel lezzetler başımızın tacı.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilhamsili omlet...neden olmasın.baklavası oluyo da.ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım sen beni yanlış anladın ben sana ugradım domates dolmana yorum yaptım sonra kendi sayfama yazı yazdım galiba yayınlaya basmadan ben kapttım sayfayı olayın senle alakası yok. bu arada çiritta yıda ilk defa duyuyorum senden ögrenicegim çok şey var ellerine sağlık
YanıtlaSilSelam canım değişik bir tarif hamsiye hiç hayır demem tarifini mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık afiyet olsun...
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım, sevgiler
YanıtlaSilselam canım hayırlı ve güzel bir hafta dilerim arkadaşıma hamsiyi çok severim bu tarifle yemedim ama görünüm harka ellerine saglık hamsili çiritta denemek lazım www.safiyece.blogcu.com
YanıtlaSilİçindeki malzemeler süper. Eminim ortaya süper bir lezzet çıkmıştır. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler
Tijen AKTAY
Cok degisik birsey bu, ilk defa goruyorum. Ellerine saglik, tadini cok merak ettim!!
YanıtlaSilbabam bayılır hamsiye bunu görse hemen sizde yapın derdi.
YanıtlaSilellerine sağlık. cok lezzetli görünüyor. hayırlı haftalar
ellerine sağlık...
YanıtlaSilbitanem olur böyle şeyler sen üzme kendini. bu arada tarhana tarifi yayınlıycakmısın bu sene yapmayı düşünüyorum artık uzun süre ev hanımıyım böyle şeyleri ögrenmem lazım. sevgiyle kal öpüyorum.
YanıtlaSilNanecigim gercekten nefis gorunuyor ellerine saglik ilk firsatta denemek isterim canim sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilsevgiler.
duymamıştım, görmemiştim..tadını merak ettim şimdi..
YanıtlaSiltazenanem ellerine sağlık yine ardarada ben yokken tarif bombardımanı yapmışın her birine tek tek bakıcam sevgiler
YanıtlaSilçok ilginç...ellerine sağlık canım..sevgiler:)
YanıtlaSilHiç bilmediğim bir yemek. Tadını merak ettim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNaneciğim,biz çok sık yaparız yuaz aylarında..Mesela domates yaprağı değilde,pazı koyulur mutlaka bizde..Birde sadesini yapıp, bol hamsili yaparız..İşin espirisi hamsilerin tuzlu olmasında..Taze hamsiden yapılanlarda aynı lezzetli yakalayamazsin..Ellerine sağlık misss nanem..Sevgiler..
YanıtlaSilCANIM ELLERINE SAĞLIK ÇOK SEVERIZ HAMSİLİOLAN HERŞEYİ
YanıtlaSilooooo süpermiş hamsi bir çıksın mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.Senden öğrenecek çok şey var
YanıtlaSilya ben bunu tuzlu hamsi ile değil normal hamsiyle yapsam onu sevmiyorum.Birde anlamadım hamsileridemi doğrayıp sebzelere karıştırcaz.
YanıtlaSilCiritta yı İstanbul'da Nalia adında bir Karadeniz restoranında yemiştim, çok lezzetliydi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Bu mevsimde hamsiyi nerden buldunuz merak ettim doğrusu :)
Marketlerde göremiyorum, salamuramı acaba?
:)HARİKASINIZ.ÇOK BEĞENDİM HEPSİNİ.Bu BİZİM SOFRALARIMIZDAN.BİZ BUNA HAMSİLİ PAZI TAVA DİYORUZ.HAMSİSİZDE YAPIYORUZ.PATESLİ,PIRASALI,TAZESOĞANLI..ÇOĞALTABİLİRİZ.Elinize sağlık.
YanıtlaSil