Malzemeler
2 çorba kasesi erişte
2 çorba kasesi erişte
1 top keş peyniri
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Tuzlu suda erişteyi haşlayıp süzün. Bir çorba kaşığı tereyağında cevizleri kavurun. Keş peynirini rendeleyin. Kalan bir çorba kaşığı tereyağında keş peynirinin yarısını kavurun. Servis kabına erişteden yayın. Üzerine rendelenmiş keş ve tereyağında kavrulmuş cevizden yayın. İki sıra olucak şekilde bu işlemi uygulayın. En üstüne kavurduğunuz keşi döküp servis yapın.
daha önce hiç duymamıştımkeşi..degişik bir makarna tarifi olmuş.ellerine saglık canım.sevgiler.
YanıtlaSilErişteyi çok severim, her türlüsünü..
YanıtlaSilKeş peyniri çok değişik geldi, yöresel bir peynir sanırım.
Elinize sağlık.
ben keş peyniriyle cevizi ayrı düşünemiyorum :) çok da yakışıyorlar erişteye :)
YanıtlaSilkeşi hiç duymamıştım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBenim favorilerimdendir keşli makarna.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilkeşli makarnyı bende çok severim ellerine saglık
YanıtlaSilŞŞŞİii arkadaşım nerden çıktı bu keşli makarna hemde erişteli.Ben Boluluyum ve sadece bizde var diye biliyorum keşi,demek sizde biliyosunuz,afiyet olsun canım.Bende dün akşam yapmıştım ama akşamları yemek fotosu çekmek,tam bir çin işkencesi.Fotoğraf makinesinin gazabına uğradım senin anlayacağın.Eşim Ankaralı ve keşli makarnayı çok sevdi iyiki sevdi valla çünkü ben çok severim.Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilhiç duymadım keşi. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTariflerinizi bundan sonra zevkle takip edeceğiz. Ayrıca sitemizde de bizimle paylaşırsanız seviniriz. Aramıza hoşgeldiniz :)
YanıtlaSilçook ilginç Çökelek peynirine bezttim ben biraz :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilGÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE NORMAL LOR PEYNİRİ VAR ONUNLA YAPA BİLİRMİYİM BU TARİFİ GÜZELLİKLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE SEVGİYLE KALIN
YanıtlaSilküçükken bi tanıdığım bize çok getiridi ve ben öyle bayılarak yemezdim ama bu aralar çook canım çekiyo buda tuz biber oldu valla.ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik canim degisik bir tarif, kesi daha önce hic yemedigim icin benim icin degisik ama eminimki tadi nefistir.
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine saglik,guzel gorunuyor..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık, çok lezzetli bir görüntü, sevgiler, hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
Bu peyniri hiç bilmiyordum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilbizdede var bu keş ama ben yoğurt diye değilde taze çökeleğin sıkılmışı olarak biliyorum farklı yerlerde kullanılıyor.sevgiler
YanıtlaSilBEN İLK KEZ DUYUYORUM KEŞİ AMA BENİM SEVECEĞİM BİR LEZZET VE ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLER..
offfffffffff icim bayildi goruntuye ellerine saglik canim
YanıtlaSilYoresel yemeklerinizi cok begeniyorum ve her zaman sizin nereli oldugunuzu sormak istedim cunku tarifleriniz arasında velibah gordum bu kafkas yemegiymiş onu kayınvalidem yapar ve herkes onu bilmez. Blogumu ziyaret ettiginiz icin cok tesekkur ederim cok mutlu attiniz beni.
YanıtlaSilarkadaşım nasılsın.blogunu taşıyalı uğramaz oldun.keyfin yerindedir inş. hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSilhttp://sevilayinaynasi.blogcu.com/
babaannem çok yapardı biz küçükken
YanıtlaSilellerinize sağlık
Sevgili Taze Nane, bu lezzeti bizde biliriz. Bol cevizlisine eşim ve kızlarım bayılır,ellerine sağlık, sevgiler..
YanıtlaSilKeş peynirini ik defa duydum canım. Bizimde izmir tulum peynirimi meşhurdur. er yörenin farklı peynirleri var gerçekten. Peynir hastası olduğum için merak ettim şimdi :))
YanıtlaSilSevgiler canım
Tijen AKTAY
ellerinize sağlık peynirli erişteyi bizde çok severiz ben tulum peyniride kullanıyorum güzel oluyor keş hiç duymadım lor peynirine benziyor biraz
YanıtlaSilcanım bende trabzondayım biliyorsun.ben keş denildiğini hiç duymamıştım.biz gurut deriz.değişik bir tarif ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok denenesi bir tarif.ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.burnuma resmen keşli cevizli sosun kokusu geldi :-)
YanıtlaSilpeynir ve makarna..öyleyse seveceğim kesin..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKeş yerine başka peynir olmaz mı lor gibi birşey mi acaba ??
YanıtlaSilİçerisine lor peyniri koyabilirsiniz ama üzeri için kızartıp lor peynirini kullanamazsınız. Keş rendelenicek kadar sert bir peynir diyebilirim.
YanıtlaSilBende ilk kez duyanlardanım.kimbilir nasıl lezzetlidir.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
dUYMUŞTUM AMA TATMAK KISMET OLMADI CANIM:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK...
canım keş hangi yöreye ait.ben bolu biliyorum ama
YanıtlaSilslm siten çok hoş yemeklerinde öyle.Başarılarının devamını dilerim arkadaşım.
YanıtlaSilmeraba,ilk defa ziyaret ediyorum blogunuzu..biz de keşi çok kullanırız, makarna ve menemende..harika bir tat..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBiraz önce yedim :)harikaydı.
YanıtlaSilKeş bol tuzlu süzme peynirin suyunun iyice akıtıldıktan sonra üzerine ağır taş konulması ve taşın sık sık pozisyon değiştirilmesi ve yoğurdun susuz kalıncaya kadar taşın altında bekletilmesiyle yapılır.Daha sonra kare şeklini alan malzeme rüzgar alan ama direkt ışık almayan bi yerde, tahta üzerinde kurumaya bırakılır. Ara sıra çevrilir. Tam olarak ne kadar sürer bilmiyorum herhalde 15-20 günde kurumuş zeytinyağlı sabun gibi olunca istediğiniz gibi saklayabilirsiniz. Tuzlu olduğundan bozulmaz buzdolabı dışında. Tüketileceği zaman rendenin ince tarafıyla rendelenir toz haline getirilir. Bol Margarin yada tereyağında kızartılır.
Selam , bizim anne sülalemde keşli makarna derler, aslında peynir değil, kurutulup ufalanmış ekşi yoğurttur. Eskişehir Sarıcakaya, Mihalgazi, İğdir ve Mayıslar köylerinde çokça yapılır. Peynirli makarnadan daha çok sevilir ve yenir. Ayrıca tarhanası da salçalı ve biberli olmayıp, sadece yoğurtlu göceli tarhanadır. Burası da Bolu Köroğlu dağlarının eteklerinde Bilecik ve Adapazarına il sınırında komşu Sakarya nehri boyunca köylerdir. Herkese selam buradan.
YanıtlaSilarkadslar epeydir yemiorum kesi cok canm istedi yurt disina acaba siparis verilirmi bana yardimci olurmusunuz sevgiler
YanıtlaSilKeş peynirini annem Trabzondan getirmişti. Yöresel ürün satan yerlerde satılır mutlaka.Tam olarak İstanbulda nerede satılır pek bilmediğim için bu konuda malesef yardımcı olamıcam, çok üzgünüm.
YanıtlaSilmerhaba site sakinleri lutfen bana bulundugunuz sehirleri yaziniz
YanıtlaSilKeş peyniri konusunda imalattan yardimci olacagiim..
nevzat-sener@hotmail.com