yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
2 tane yumurta
içi için
1 kase haşlanmış mercimek
1 tane soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
sarımsak
tuz
yoğurt
tereyağ
pulbiber
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Oklava yardımıyla mantı hamuru inceliğinde açın. Kare parçalara kesin. İçi için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Haşlanmış mercimeği, tuzu ve karabiberini katıp karıştırın. Kare hamurların içerisine iç malzemeden koyun.
Hamurların dört kenarını kapatın. Tepsiye dizin.
Kızgın fırında pişirin. Fırından çıkartıp üzerine 2-3 bardak su gezdirip tekrar fırına koyun. Suyunu çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.
hımmm ellerine sağlık canım,afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler
Mercimekli mantının tadı ve yeri başk bizim için, çok da güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilcok güzel gözüküyor mantı.
YanıtlaSilKıtır kıtır , nar gibi kızarmış.
Ellerine saglık
merhabalar arkadaşım mercimekli mantıyı çok severim ellerine sağlık bana da beklerim sevgiler..hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilAAA olmuyor ama bu kadar erken saate bogle lezzetli seyler koyulurmu bloga ..
YanıtlaSiloff oruc oruc bitirdin beni :S
YanıtlaSilseninde mantın süper görünüyor.üstelik değişik.ellrine sağlık
YanıtlaSildeğişikmiş, daha önce hiç denemdiğim bir tarif, lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar....
Ellerine sağlık hayatım,çok güzel görünüyor.Ben bir tabak aldım ve gidiyorum:)
YanıtlaSilAh nasıl da canım istedi şimdi.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSiltazenane.. bu iftar için ağır olmaz mı? ya birde teravih namazına gidiyoz.. millete sarımsak kokar :))
YanıtlaSilBaşlığı görünce aa nası yani dedim kendi kendime ilginç görünüyor mercimeği pek sevmiyorum ama mantı olunca belki yiyebilirm :)
YanıtlaSilYapılsa da yesek :)
offfff canım bu ne güzel bir görüntü harikasın....Afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilBunu mutlaka deneyeceğim.Tadının çok güzel olduğundan eminim.Eline sağlık tatlım.
YanıtlaSilHayırlı iftarlar...
Hiç yemedim mantının mercimeklisini nefiss görünüyor canım
YanıtlaSilellerine sağlık
Valla hiç duymamıştım mercimekli mantı. Ama mantının her türlüsünü yerim. Eminim buda harika olmuştur.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
ellErine saglik canimm tadini cok merak ettim degisik biseymis...
YanıtlaSilHAYIRLI RAMAZANLARR
Gerçekten çok güzel bir tarif. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHayırlı iftarlar...
Mercimeklisini hiç tatmadım ama görüntüsü enfesss, ellerine sağlık.
YanıtlaSilet sevmeyenler için birebir en iyisi ben bunu abime yapayım ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.. İyiki iftarı yapmışım (: ellerine sağlık.. afiyet olsun ..
YanıtlaSilImm bayıldım harika olmuş...
YanıtlaSilBen bir mantı hayranı olarak hiç mercimekle denememiştim.Ellerine emeğine sağlık...
sevgiyle kal,
http://www.meltemmutfakta.com
çok değişik olmuş canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar
CANIM SENİ MİMLEDİM
YanıtlaSilEski ev arkadaşımın annesi yapmıştı bu mantıdan,bayıla bayıla yemiştik.Güzel oluyor gerçekten!Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bu mantı bizim yöresel mantımız iç harcı hariç çok güzel gözüküyor buradan
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar tatlım..
çok farklı... İlk kez mercimekli mantı görüyorum. Eminim tadı da harikadır canım.. Ellerine sağlık. Ahh hamur açmayı bilsem kesin denerdim:)
YanıtlaSilfırında pişine
YanıtlaSilmanti.......
ellerinize emeğinize sağlık
çok güzel görünüyor
ve dahada sağlıklı sanırım
Çok değişikmiş kayseriliyim ama hiç duymadım ellerine sağlık canım...
YanıtlaSildeğişik bi lezzet,ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilmantıyı çok severim,ellerine sağlık çok da güzel olmuş...
YanıtlaSilMercimek ve mantı ikisinide çok severim. Birlikte hiç denemedim. Görüntüsü güzel. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil