1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı
3 litre su
4 kepçe toz şeker
Yapılışı
Üzümü ve kayısıyı yıkayıp tencereye koyun. Üzerine suyu ve toz şekeri ilave edin. Kayısılar ve üzümler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
1 su bardağı kuru kayısı
3 litre su
4 kepçe toz şeker
Yapılışı
Üzümü ve kayısıyı yıkayıp tencereye koyun. Üzerine suyu ve toz şekeri ilave edin. Kayısılar ve üzümler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
ohh iftarda mis gibi hoşafın yerini ne tutar.
YanıtlaSilellerine sağlık canımm
Çok severim ben bu hoşafı . Bizim maraşın geleneğine göre ramazan bayramlarında buraya özgü çörekler yapılır yanınada bu kayısılı üzümlü hoşaf ve gelen misafirlere ikram edilir bayram gelsede yesek ne güzel olurdu seninde eline sağlık çok lezzetli görünüyo...
YanıtlaSilOh yazın serin serin ne güzel içilir bu hoşaf:)
YanıtlaSilBuz gibi çok severim
YanıtlaSilellerine sağlık canım
hayırlı ramazanlar arkadaşım yeni sayfan hayırlı uğurlu olsun.bahçeden manzaralarda çok güzel emeğine sağlık canım.sevgiler
YanıtlaSil